4 tips om jouw werkplezier te verhogen in de werkplaats

Ergonomie op de werkvloer

Binnen het magazijn of productieomgeving zijn de werkomstandigheden niet altijd even ideaal. Gelukkig kun je er zelf ook wat aan doen. Daarom geven we je vier tips voor een aangenamere werkomgeving waarin jij plezieriger werkt.

1. Zie jij het licht?

Van (dag)licht word je gelukkig. Sterker nog, je voelt je ongelukkig als je te weinig licht krijgt! Belangrijk dus dat jij voldoende daglicht of (daglicht)verlichting op je werkplek hebt. Zo heeft een goed verlichte werkplek de volgende voordelen:

  • Je voelt je beter en fitter

  • Betere concentratie

  • Je bent scherper en productiever

Heeft jouw werkplek geen ramen? Kies dan voor daglicht verlichting. Dit soort daglichtlampen bootsen het zonlicht na en zorgen dat je toch voldoende licht krijgt. Letterlijk en figuurlijk een soort zonnetje in huis dus.

2. Zorg voor een frisse werkplek

Naast licht heb je ook frisse lucht nodig. Want probeer maar eens geconcentreerd te blijven in een ruimte met bedompte lucht, bijna niet te doen! Volgens Nederlandse werknemers staat droge of onzuivere lucht zelfs op de tweede plaats qua verbeterpunten op de werkplek. Een frequent voorkomend verschijnsel bij slechte ventilatie is bijvoorbeeld het Sick Building Syndrome. Een goede ventilatie in de bedrijfsruimte of werkplek is dus van groot belang om fris en vitaal te blijven.

Denk bijvoorbeeld aan centrifugaalventilatoren in het magazijn of de fabriekshal om de lucht zuiver te houden. Zo creëer je een werkomgeving met voldoende frisse lucht waar zowel jij als je werknemers duidelijk van opknappen. Of zet een (hippe) ventilator op de werkbank voor wat extra verkoeling. Zo geef je ook je werkplek meteen een frisse uitstraling.

3. Meer werkplezier met goede gehoorbescherming

Volgens werknemers is lawaai de grootste ergernis op de werkvloer. Niet gek ook, want van te veel lawaai word je moe én loop je het risico op gehoorbeschadiging. Goede gehoorbescherming zoals oordoppen of oorkappen zijn dan ook onmisbaar. Zo werk je met meer plezier, voel je je fitter en verklein je ook nog eens de kant op gehoorschade. Meer weten? Bekijk dan ook ons artikel over het kopen van gehoorbescherming.

4. Voel je fitter op de werkvloer

Naast omgevingsfactoren speelt ook fysieke belasting een belangrijke rol in het welzijn van werknemers. Zeker op werkplekken zoals in het magazijn of aan de lopende band waar je lang moet staan, heeft je lichaam nogal wat te verduren. Wil je werknemers ontlasten en zorgen dat ze comfortabeler hun werk kunnen doen? Dan bieden anti-vermoeidheidsmatten een uitstekende oplossing.

Deze matten laten het lichaam op een natuurlijke manier bewegen en verminderen pijnlijke spieren en gewrichten. Daarnaast kan een anti-vermoeidheidsmat de vermoeidheid tot wel 20% verminderen. Een simpele, maar waardevolle toevoeging aan de ergonomie op de werkvloer. Meer weten? Lees dan ook ons artikel over anti-vermoeidheidsmatten.

Ga jij ook voor meer werkplezier?

Wil je meer weten over comfort op de werkplek en plezierig werken? Lees dan ook onze andere blogs over plezierig werken. We maken jouw werkplek graag leuker! En wil je meer weten over de ideale werkplek? Bekijk dan ook eens onderstaande video met handige tips.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

De gids om je werkplaats perfect in te richten

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 14 mei 2017

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen