Efficiënt werken in je werkplaats: 3 tips

Slim en efficiënt werken

De ideale werkplaats is slim ingedeeld en helemaal aangepast aan jouw specifieke werkzaamheden en situatie. Je hebt er alles bij de hand en kunt er ergonomisch en efficiënt werken. Een opgeruimde, overzichtelijke werkplek verbetert niet alleen de productiviteit en kwaliteit van productieprocessen; de werkvloer wordt er ook een stuk veiliger door. Hoe richt je zo’n werkplek in? Ontdek onze tips en creëer een werkplek die bij je past!

1. Efficiënt werken: de juiste hulpmiddelen

Een in hoogte verstelbare werkbank

De ideale werkbank is in hoogte instelbaar, passend bij jouw lengte. Binnen ons uitgebreide assortiment werkbanken, zijn er zelf varianten met een elektrische hoogteverstelling zo kunnen meerdere mensen aan dezelfde werkbank werken, omdat je de hoogte makkelijk kunt aanpassen aan de gebruiker. Bovendien kun je zo afwisselend staand en zittend werken, wat je productiviteit verhoogt én beter is voor je gezondheid. De druk op je voeten en benen vermindert en je ruggenwervel krijgt meer ondersteuning. Bovendien verbetert je bloedcirculatie en je verbrandt meer calorieën. Op de lange termijn is een in hoogte verstelbare werkbank, onder andere door minder ziekteverzuim en efficiënt gebruik, de extra investering meer dan waard.

Een zit/sta-stoel en antivermoeidheidmat

Om te kunnen variëren tussen zitten en staan, heb je natuurlijk niet alleen een in hoogte verstelbare werkbank nodig, maar ook een comfortabele zit-stastoel. En wat dacht je van een antivermoeidheidsmat? Zo’n mat verhoogt je productiviteit door je fysieke inspanningen te verminderen en verkleint de kans op vallen. Bij droge werkplekken in een industriële of commerciële omgeving bieden deze matten veilig en optimaal comfort.

2. Ruimte winnen

Niemand werkt graag in een krappe of chaotische werkplaats. Je hebt voldoende bewegingsruimte nodig om efficiënt te werken, het overzicht te bewaren en mentale rust te vinden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ruimte te winnen op je werkblad en werkplek.

De ideale werkbank biedt genoeg plek om alles op te bergen en ruimte om veilig te werken. Je kunt je werkplek naar wens uitbreiden met allerlei hulpmiddelen, zoals met werkplaatskasten, ladeblokkengereedschapspanelen, een extra niveau, verlichting en stopcontacten. Je kunt je werkplek zo opbouwen dat alles aan jouw wensen voldoet en zodat je altijd voldoende opbergruimte hebt.

Ook in een maatwerkkast die in allerlei onpraktische hoekjes past, kun je veel zaken overzichtelijk opbergen. Tot slot kun je de ruimte boven je werkplek optimaal gebruiken door de tools die je vaak nodig hebt op een gereedschapsbord te hangen. Zo houd je meteen meer werkruimte op je werkblad over, maar heb je alles nog bij de hand.

3. Creëer overzicht met kleuren

Een ladekast is ideaal om allerlei soorten schroeven, moeren en boutjes van elk formaat op te bergen. Maar hoe vind je nu snel en efficiënt dat ene schroefje terug? Kleurcodering en labeling kunnen je hierbij helpen. Door ieder bakje zijn eigen kleur te geven, zie je direct of er schroeven of boutjes in zitten, en met een label weet je bovendien precies om welke schroef of bout het gaat. Alles is op deze manier eenvoudig terug te vinden. Ook bij je ophangsysteem voor tools of bij je gereedschapskast met uittrekbare panelen is een goede labeling zeer welkom.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Kijk zeker naar de hulpmiddelen voor magazijn en werkplaats op onze webshop en lees onze andere blogartikels over slim en efficiënt werken en over magazijn en werkplaats. Of ontdek hoe ons projectteam jouw werkplek kan komen optimaliseren. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze helpdesk.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 19 februari 2021

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen