7 redenen waarom je moet fietsen naar je werk!

Een duurzame werkplek

Je hoort of leest het zo vaak: fietsen (naar het werk) is gezond. Daarbij denk je misschien al snel aan je conditie en je gewicht. Onderzoek van TNO heeft echter uitgewezen dat fietsen op nog veelmeer vlakken gezond voor je is én voor je omgeving. Woon je op fietsafstand van het werk, maar kom je toch altijd met de bus of de auto? Wij presenteren je 7 onweerlegbare redenen om je te laten zien dat fietsen naar je werk de enige optie is! Regel na het lezen van dit artikel – als je dit nog niet hebt gedaan – meteen een fiets via je werkgever!

Fietsen naar je werk

Fietsen naar je werk

7 onweerlegbare redenen om te fietsen naar je werk

1. Als je regelmatig fietst ben je even fit als tien jaar jongere collega’s
Regelmatig fietsen naar het werk verhoogt de fitheid met gemiddeld 13%. Dit is vergelijkbaar met het effect van regelmatig sporten (bijvoorbeeld 1-2 keer per week fitnessen).

2. Als je regelmatig naar je werk fietst mag je wel die kroket uit de kantine
Fietsen is een goede manier om overgewicht te voorkomen, want bij een relatief lage intensiteit en lange duur levert het een groot vetverbruik op. Dagelijks 30 minuten fietsen op een gemiddeld tempo van 18 km/u levert 150 kcal extra verbruik op (boven stilzitten), ofwel je verbrandt daarmee bijvoorbeeld de kilocalorieën van een kroket. Pure winst dus; helemaal als je die kroket toch maar laat liggen.

3. Regelmatig fietsen naar je werk geeft je een goed gevoel
Fietsen heeft aantoonbare fysiologische effecten op stress en depressie. Als je fiets maak je de hormonen endorfine en serotonine aan, die je met antidepressiva ook aanmaakt. Met fietsen is dit echter een natuurlijk proces zonder bijwerkingen. Fietsen geeft je dus een lekker gevoel!

4. Fietsen beschermt je tegen ziektes
Door regelmatig te fietsen vermindert de kans op verschillende ziekten, zoals hart- en vaatziekten en borstkanker, en neemt de kans op vroegtijdig overlijden af met bijna 40%.

5. Fietsen is makkelijk
De fietsinfrastructuur en -cultuur is goed in ons land en je kunt meestal parkeren voor de deur. Daarnaast heb je met fietsen je reistijd zelf in de hand en heb je weinig kans op blessures.

6. Fietsen is voordelig
Fietsen naar je werk is een goedkope manier van transport; het is goedkoper dan met de bus of met de auto. De kosten van het fietsen zijn erg afhankelijk van het soort fiets; een elektrische fiets is duurder in onderhoud en die kost meer energie omdat de accu opgeladen dient te worden. Fietsen kan je daarnaast zorgkosten besparen en als je iedere dag naar je werk fietst is een abonnement bij de sportschool wellicht helemaal niet nodig!

7. Je kan een mooie fiets via je werk regelen
Je werkgever kan bijvoorbeeld via de Werkkostenregeling een fiets voor je aanschaffen of hij of zij kan een renteloze lening verstrekken en daarnaast een kilometervergoeding bieden, waarmee je al fietsende de lening afgelost. Lees meer over een fiets van de zaak regelen.

Fietsenstalling Fietsenrek

Manutan helpt je graag

Als je op de fiets naar ’t werk gaat wil je ‘m natuurlijk ook droog en veilig stallen. In het assortiment van Manutan vind je verschillende oplossingen voor overkapte fietsenstallingen en fietsenrekken. Je kan natuurlijk ook de Helpdesk van Manutan bellen op 030-229 61 11, zij denkt graag met je mee en geeft vrijblijvend advies over de mogelijkheden.


Wat je mogelijk ook interesseert:

Fiets van de zaak
Nog steeds mogelijk, een fiets van de zaak!
man exercising on chair in office, healthy lifestyle - front view
Meer bewegen op je werk
Bewegen is beter dan zitten
Zitten is het nieuwe roken

Volg Manutan op