Gereedschap op kantoor: deze basics komen altijd van pas

Slim en efficiënt werken

Bij een kantoor denk je natuurlijk aan bureaus, bureaustoelen, laptopstands enzovoort. Laat je je hersenen een versnelling hoger schakelen, dan komen daar wellicht nog wat handigheidjes bij zoals post-its, ordnerzuilen en whiteboards – om maar een paar dingen te noemen. Helemaal klaar, denk je? Tot die bureaus in elkaar gezet moeten worden of je snel een lekkende kraan op het toilet moet repareren. Inderdaad, ook gereedschap is onmisbaar op kantoor! We zetten de basics op een rij.

Kloppen en boren: ook op kantoor

Het zal je misschien verbazen, maar een hamer is altijd handig, ook op kantoor. Hoe ga je anders dat schilderijtje, certificaat of foto van ‘de werknemer van de maand’ in de ontvangstruimte ophangen? Wie niet dagelijks met gereedschap in de weer is, kiest het best voor een hamer met een stevige grip en een makkelijke terugslag, zodat het gebruik ervan minder vermoeiend is (de trillingen en de impact zijn in dat geval namelijk iets beperkter). Daarnaast komt een elektrische boormachine vaak van pas. Als je het niet gewend bent om met zo’n tool te werken, is een compacte en lichte machine met een ergonomische handgreep opnieuw een must.

Meten is weten!

Een liniaal heb je misschien nog op je bureau liggen, maar die is voor sommige meetklussen simpelweg niet lang genoeg. Een rolmaat of duimstok brengen redding! Kies in het eerste geval bij voorkeur een exemplaar met een blokkeringsknop voor het lint. Dat werkt een stuk makkelijker.

Schroevendraaier- en sleutels? Onmisbaar!

Schroevendraaiers horen niet alleen in je garage thuis, maar ook op kantoor! Misschien moet je ooit eens een laptop openmaken of een deurklink stevig vastzetten. Daarom is een set de bestie optie, omdat je dan meteen de meest voorkomende maten en soorten hebt. Op het vlak van ergonomie maakt een goede grip het je makkelijk. Zo voorkom je blaren en een overbelaste pols. Vind je graag alles in één oogopslag terug? Kleurcodes zorgen ervoor dat je nooit lang naar de juiste schroevendraaier hoeft te zoeken. Daarnaast mag een set inbussleutels niet ontbreken in de gereedschapskist op het werk.

Snijden en knijpen, maar dan veilig

Tot slot is geen kantooruitrusting compleet zonder een degelijk mes (tip: eentje met positioneringsknop is extra makkelijk) en een tangenset.

Zo heb je de belangrijkste tools wel bij de hand om kleine klussen op kantoor tot een goed einde te kunnen brengen. Nog tips of informatie nodig? Onze helpdeskmedewerkers weten raad!

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 12 augustus 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen