Hoe kies je het ideale prikbord voor je kantoor?

Slim en efficiënt werken

Een prikbord is onmisbaar in veel werkomgevingen. Denk aan vergaderruimtes, kantines, recepties of andere gemeenschappelijke ruimtes. Een prikbord is niet alleen een handige verzamelplaats voor informatie (en een praktische geheugensteun), ook als presentatiemiddel is een prikbord zeer geschikt. Maar hoe vind je nu het ideale prikbord? Daar helpen we je met onze handige tips graag bij.

Het beste prikbord kiezen

Bij het kiezen van een prikbord moet je op drie dingen letten: gebruik, materiaal en formaat. We bespreken ze hieronder.

1. Gebruik

Ten eerste: het gebruik van het prikbord op kantoor. Gaat het om een bord waar items voor langere tijd hangen? Of een bord wat je gaat gebruiken voor presentatiedoeleinden, zoals een meeting? We zetten de verschillen hieronder voor je op een rijtje.

Soort prikbord

Gebruik

Regulier kurk prikbord

Een prikbord zoals we ze allemaal kennen: gemaakt van kurk en geschikt voor regelmatig gebruik.

Bulletin prikbord

Voor zeer intensief gebruik, gaat lang mee dankzij het zelfherstellende materiaal. Geschikt voor push-pins, punaises of spelden.

Textielen prikbord

Een vilt of textielbord is geschikt voor intensief gebruik en beschikt over een extra stevige achterplaat.

Combi prikbord

Een combi prikbord is multifunctioneel door de handige combinaties zoals bijvoorbeeld kurk en geëmailleerd staal of textiel en geëmailleerd staal.

Presentatie prikbord

Een presentatiebord is een aantrekkelijke manier voor het tonen van berichten, die je met behulp van punaises plaatst.

2. Materiaal

Veel prikborden zijn gemaakt van kurk. Ook zijn er varianten met een oppervlak van textiel of een geëmailleerd stalen schrijfoppervlak. De keuze voor het materiaal van het prikbord is afhankelijk van onze eerste aankooptip, het gebruik van het bord.

3. Formaat

Tot slot, het formaat van het prikbord. Afhankelijk van de ruimte op kantoor en of het prikbord mobiel moet zijn of niet, kan je alle kanten op. Zo bestaan er prikborden met een breedte van 60 tot 200 centimeter en een hoogte van 45 tot 200 centimeter.

Prikbord kopen? Dat doe je bij Manutan

Manutan maakt jouw werk zo comfortabel en efficiënt mogelijk. Van dubbelzijdige prikborden tot handige combiborden: we hebben het allemaal in ons assortiment. Meer weten? Bekijk dan al onze kurk- en prikborden online en lees andere praktische tips op het Manutan blog. Liever een persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op, we vertellen je graag meer.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 27 maart 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen