Handpallettrucks: zo kies je de juiste!

Slim en efficiënt werken

In magazijn, werkplaats of winkel gaat dagelijks van alles heen en weer. Vaak verpakte artikelen, in grote aantallen op loodzware pallets. Zelfs de zwaarste vrachten zijn een makkie voor de pallettruck– ook ‘pompwagen’ of ‘palletwagen’ genoemd.

Deze handige krachtpatsers voor je intern transport zijn er in allerlei soorten en maten, voor verschillende toepassingen. Maar hoe vind je nou de handpallettruck die het beste bij je past? Daar helpen we graag bij, met een paar simpele vragen.

Wat voor soort bedrijf heb je?

Dan hebben we het over het soort producten en de werkomgeving. Dat maakt nogal wat uit. Pallettrucks houden over het algemeen van een droge, schone en vlakke werkvloer. Maar er zijn ook modellen die in een natte, oneffen omgeving prima functioneren. We leveren zelfs een rvs-uitvoering, speciaal voor zoute, vochtige omstandigheden, zoals in de visverwerkingsindustrie.

Een andere aparte categorie zijn de hoogheffende handpallettrucks. Daarmee kun je goederen eenvoudig hoger of lager op- en afladen. Of kun je als monteur je gereedschappen en onderdelen eenvoudig op werkhoogte bij de hand houden.

Hoe vaak gebruik je een handpallettruck?

Gebruik je een handpallettruck maar een paar keer per week, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een eenvoudig model. Hoe intensiever het gebruik, hoe belangrijker de kwaliteit en de mogelijkheden. Ga dan voor degelijkheid. Gebruik je de pallettruck elke dag meermalen, of zelfs de hele dag? Kijk dan ook eens naar een elektrische pallettruck. Dat zijn de toppers in hun soort.

Hoe groot zijn je pallets?

Dit is vooral belangrijk voor de vorklengte. Standaard is deze 115 cm. Werk je veel in krappe ruimtes, bijvoorbeeld bij het in-/uitladen van vrachtwagens, kies dan een kortere vork (80 cm).

Hoe zwaar moet de handpallettruck tillen?

Heb je een handel in lood of in veren? Dat maakt nogal verschil, ook voor je handpallettruck. Draagvermogens variëren van 750 kg tot wel 2500 kg. Houd een ruime marge aan bij wat je verwacht te moeten tillen. Beter een zwaarder model dan een te lichte uitvoering.

Denk ook aan deze extra’s:

Ingebouwde weegschaal Moet je regelmatig spullen afwegen? Neem dan een handpallettruck met ingebouwde weegschaal. Dan weet je precies hoeveel je vracht weegt. Maar ook of je die nog kunt bijpakken op een zwaarbeladen schap of stelling. Je hebt geen aparte weeginstallatie meer nodig. Werkt op eenvoudig vervangbare batterijen.

Eenvoudiger pompen: Quicklift Dankzij het Quicklift-systeem heb je minder pompbewegingen nodig om de belading op te tillen. Maakt het werk lichter en makkelijker. En, de naam zegt het al: sneller!

Meer weten? Zo, nu weet je waar je op moet letten om jouw ideale handpallettruck te kiezen. Ons volledige assortiment vind je op Manutan.nl. Wil je nog meer weten? Contacteer dan de helpdesk. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 14 april 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen