Rapid Racking: Het Manutan concept voor snelle magazijninrichting

Kantoorinrichting en magazijninrichting

Manutan maakt Rapid Racking in Nederland, extra snelle en complete magazijninrichting mogelijk. Manutan richt zich hiermee vooral op de grote en middelgrote zakelijke markt. Het van oorsprong Britse bedrijf Rapid Racking is onderdeel van de Europese Manutan Group en die expertise is nu ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. “Door deze intensieve samenwerking maken we onze belofte om ieders werk efficiënter en makkelijker te maken, weer verder waar”, zegt Ramon Kok, Managing Director Benelux.

Grote vraag naar snel meer opslagcapaciteit

Manutan ziet de vraag naar snelle uitbreiding van magazijnen fors groeien. Denk bijvoorbeeld aan startende en snel groeiende webwinkels. Maar ook in de aantrekkende bouw-sector of bijvoorbeeld in de zorg en onderwijs is er vraag naar maatwerk in efficiënte opslag-capaciteit. Met Rapid Racking zijn we in staat heel snel maatwerk te leveren. Ook voor magazijnen van zo’n 20.000 m2 bijvoorbeeld. Het nieuwe concept belooft: a) binnen twee dagen een afspraak voor inmeten en maatwerk, b) binnen twee uur een offerte met tekening, c) snelle levering uit voorraad en monteren wanneer de klant dat maar wil.

Complete inrichting en keuring

“Maar het concept gaat nog verder”, aldus Ramon Kok. “Een penitentiaire inrichting vroeg ons pas een compleet magazijn inclusief opslag te verhuizen. Van binnen de poort naar buiten de poort. Dat betekende demonteren, beoordelen, afvoeren, verplaatsen, aanvullen, nieuw materiaal leveren, monteren én opslaan. Het hele pakket dus. Die flexibiliteit en expertise hebben we in huis. We verzorgen ook nog eens een officiële BMWT-keuring om de veiligheid te garanderen. Er gebeuren in magazijnen immers nog steeds veel te veel ongelukken, doordat stellingen niet veilig zijn, door onjuiste montage, verkeerde belasting of aanrijd-beschadiging. Wij voeren deze keuringen dus ook periodiek uit.”

Gecombineerde expertise

Door de expertise van Rapid Racking met het brede assortiment van Manutan te combineren, kan het magazijn naast stellingen ook direct worden voorzien van routebeveiliging, scheidingswanden, entresols, rollenbanen, benodigdheden als stapel- en transportbakken, maar ook van bijvoorbeeld passende kantoorruimtes in het magazijn. Kok vervolgd: “We hebben voor een bedrijf als Terberg Group en voor groothandels, bijvoorbeeld voor tandartsen en apotheken, al veel maatwerk geleverd. Vaak om zowel de opslagcapaciteit uit te breiden, als om verschillende functies, zoals opslag en kantoor, te combineren in één magazijn. Door onze jarenlange ervaring zijn we vaak in staat slimmere oplossingen te vinden. We denken graag vrijblijvend mee.”

Meer weten hoe snel magazijninrichting geregeld kan worden? Bel Rapid Racking: 030 229 61 00 of kijk op www.manutan.nl/rapidracking

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Manutan draagt graag een steentje bij!

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 9 januari 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen