Ruimte winnen in je magazijn? Onze tips!

Kantoorinrichting en magazijninrichting

Magazijnruimte is kostbaar en daarom is het zaak om iedere m³ zo efficiënt mogelijk te benutten. Kies daarom de juiste magazijninrichting in combinatie met de goederen die je wilt opslaan.

Kies het juiste type magazijnstellingen

Het volume, gewicht en type goederen die opgeslagen moeten worden bepalen welk type magazijnstellingen het beste gebruikt kan worden om het uiterste uit elke m³ te halen.

  • Legbordstellingen voor de opslag van halfzware, grote voorwerpen tot een belasting van 150 tot 500 kg per legbord. Voor kleinere artikelen volstaan lichtere magazijnstellingen met een belasting van 50 tot 200 kg per legbord.

  • Zwaarlast legbordstellingen voor de opslag van zware artikelen tot een maximale belasting van circa 800 kg per etage. Standaard tot 2,5 m hoogte en op aanvraag tot 6 m hoogte.

  • Palletstellingen voor de opslag van gepalletiseerde goederen. De hoogte is maatwerk en kan oplopen van 2 tot maar liefst 12 meter hoogte.

  • Draagarmstellingen voor de opslag van lang materiaal zoals buizen, profielen en platen. Met een draagvermogen van medium tot heavy duty en in enkel- of dubbelzijdige vorm.

  • Doorschuifstellingen volgens het first-in first-out principe, waarbij de producten aan de laadzijde worden ingebracht en door de schuinlopende legborden doorgeschoven worden naar de loszijde.

  • Kantoor archiefstellingen voor de opslag van hangmappen, ordners of archiefdozen.

  • Voedingstellingen speciaal geschikt voor levensmiddelen en koelruimten. Van kunststof of aluminium.

  • Bandenstellingen specifiek voor garages en mobiliteitsbedrijven. Op maat voor banden, velgen, spoelen of klossen.

Extra opslagcapaciteit in de hoogte

Als je magazijn veel ruimte heeft in de hoogte, dan zou het zonde zijn deze opslagcapaciteit niet te benutten. Er moet rekening gehouden worden met stabiliteit, veiligheid en lichtinval. Legbordstellingen met een tussenvloer of entresol zijn bijvoorbeeld een oplossing waarmee zonder grote verbouwingen een extra verdieping en daarmee extra opslagruimte gecreëerd wordt. Zo blijven alle producten gemakkelijk en veilig met de hand bereikbaar en is je opslagcapaciteit verdubbeld!

Pas de vakhoogte aan je producten aan

De producten in je magazijn kunnen nogal eens wisselen. Het is fijn als je je magazijninrichting hierop aan kunt passen. Gebruik verstelbare palletstellingen of legbordstellingen waarbij de vakhoogte aangepast kan worden aan het volume van je producten. Houd wel rekening met de maximale belasting per etage.

Manutan helpt je graag

Efficiënte opslagcapaciteit is essentieel bij bijvoorbeeld groeiende webwinkels maar ook in de zorg en het onderwijs. Dat vraagt om flexibiliteit en expertise op het gebied van distributiestromen, looproutes en opslagsystemen. Manutan Projecten kan je hierbij helpen met snelle totaaloplossingen voor je magazijninrichting. Samen zorgen we ervoor dat je magazijn efficiënt en veilig met een BMWT keurmerk is ingericht, volgens een slim stellingplan met een optimale opslagcapaciteit per m³ in combinatie met een uitgekiende routestrategie. Als magazijnspecialist doet Manutan dat ook nog eens razendsnel. Je ontvangt hiervoor al binnen 2 uur een offerte met tekening en binnen 2 dagen een afspraak voor inmeten en maatwerk.

Kijk eens voor praktijkvoorbeelden op Manutan of bel 030 – 229 62 11 (optie 2) voor een vrijblijvend advies over de beste routing, veiligheid en inrichting van je magazijn.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Manutan draagt graag een steentje bij!

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 22 december 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen