3 Stellingen voor een efficiëntere voorraadbeheer van afwijkende goederen

Slim en efficiënt werken

Stellingen zijn er in allerlei soorten en maten en vormen de spil in een efficiënt magazijn. Maar wat als je te maken hebt met goederen in afwijkende formaten? Of juist de goederenverwerking wilt versnellen? Dan is het extra belangrijk om de juiste stelling te kiezen. Lees in dit artikel meer over drie minder bekende stellingen, die elk een waardevolle bijdrage leveren aan een efficiënter voorraadbeheer.

Van passende goederenopslag naar een efficiënt magazijn

Een efficiënt ingericht magazijn biedt verschillende voordelen die het logistieke proces ten goede komen. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en zorg je dat goederen en mensen zich zo efficiënt mogelijk door de ruimte bewegen. Om tot een efficiënt magazijn te komen zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de indeling, de routing en natuurlijk de keuze van de juiste magazijnstellingen en manier van goederenverwerking. Ga je bijvoorbeeld voor een FIFO aanpak? Dus First In First Out, waarbij producten die als eerste binnenkomen ook als eerste worden verstuurd. Of kies je voor LIFO: Last In First Out. Dat is het tegenovergestelde proces waarbij goederen die er als laatst inkomen er als eerste uitgaan.

Efficiënte goederenverwerking met doorschuifstellingen

Ben je op zoek naar een manier om je voorraad efficiënt te beheren en de goederendoorstroom te optimaliseren? Dan zijn doorschuifstellingen een uitstekende keuze. Bij dit type stelling werk je volgens het first-in-first-out principe en plaats je bakken en/ of producten via de laadzijde in de stelling. Door de schuine legborden schuiven deze goederen vervolgens automatisch naar voren, waardoor de nieuwe lading automatisch binnen handbereik schuift. Deze manier van werken kan een tijdswinst van maar liefst 70% opleveren en zorgt dat je overzicht in je voorraad behoudt. Daarnaast lenen doorrolstellingen zich ook uitstekend voor toep assing van het Kanban systeem, waarmee je jouw voorraadbeheer nog efficiënter en overzichtelijker houdt. Lees hiervoor ook ons artikel Slim voorraadbeheer volgens de Kanban methode.

Werk de hoogte in met een verticale stelling

Ruimtegebrek in het magazijn of de werkplaats is voor veel bedrijven een bekend probleem. Frustrerend, zeker als je te maken he

bt met goederen die een afwijkend formaat qua lengte hebben. Goederen verticaal opslaan met een verticale stelling biedt hier potentieel een opslagmethode die zowel qua opslag als gebruikersgemak een oplossing biedt. Zo een verticale opslag is bijvoorbeeld ideaal voor de opslag van panlatten, balken, plinten en buizen en zorgt dat je minder opslaat op minder ruimte. Daarnaast draagt het ook bij aan het overzicht in je voorraad.

Behoud overzicht met de bandenstelling

Ook banden zijn een voorbeeld van een product met een afwijkend formaat die door hun vorm nogal mobiel kunnen zijn. Voor je het weet rolt de boel door de garage of werkplaats heen. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen door een bandenstelling te plaatsen. Dit type stelling is speciaal gemaakt voor de opslag van banden en velgen. Zo is een bandenrek dusdanig opgebouwd dat de banden hun vorm behouden én dat je zoveel mogelijk banden op zo min mogelijk ruimte opslaat. Niet alleen een kwestie van efficiënt ruimtegebruik en een opgeruimde werkplek, maar ook hier weer een mooie manier om inzicht te houden in de voorraad.

Vraag het onze stelling specialisten

Wil je weten welke stellingen het beste bij jouw magazijn of werkplaats passen? Neem dan vrijblijvend contact op met de Manutan Helpdesk. Of vraag onze Rapid Racking specialisten alles over de optimale indeling van jouw magazijn.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 26 april 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen