Tips bij het kopen van een werkplaatskruk

Ergonomie op de werkvloer

Werkkrukken zijn er in verschillende modellen en uitvoeringen. Maar hoe bepaal je nu welke geschikt is voor jouw bedrijf? Je staat er niet alleen voor bij deze keuze. Met onze handige tips wordt de aankoop van een nieuwe werkplaatskruk een stuk eenvoudiger.

Tip 1. Denk als eerste aan je werkomgeving

Het eerste waar je aan moet denken bij de aanschaf van een nieuwe werkkruk: de werkomgeving. Achter de balie van een loket heb je een andere werkkruk nodig dan in bijvoorbeeld een laboratorium. Denk hierbij niet alleen aan de hoogte van de werkkruk, maar ook aan het materiaal. Een laboratoriumkruk kenmerkt zich door een hoog niveau van comfort, bekleding die eenvoudig te reinigen is en een hoogte die makkelijk is aan te passen. Een loketkruk daarentegen heeft een vaste hoogte en een vaste voetensteun.

Tip 2. Ga voor extra comfort

Wanneer je behoorlijk wat tijd spendeert op een werkkruk, is het fijn dat deze zithouding zo comfortabel mogelijk is. Er zijn diverse werkkruk toepassingen die zorgen voor nét dat beetje extra comfort, denk hierbij aan een voetensteun en een rugleuning. Of kies voor een werkplaatskruk met een balanssteun, dit werkt aan je core stabiliteit (de functie van de diepe spieren van de romp, buik- en rugspieren, het middenrif en de bekkenbodem).

Tip 3. Mobiliteit of vast?

Een derde tip waar je op moet letten bij de aankoop van een werkkruk, gaat over de vereiste mobiliteit. Staat de werkkruk op een vaste plek in je bedrijf? Of is het noodzakelijk dat de kruk verrijdbaar is, bijvoorbeeld in een werkplaats? En in hoeverre mag het een vaste werkkruk zijn, of is juiste de hoogte verstelbaarheid van doorslaggevende betekenis? De werkomgeving van tip 1 speelt ook hier dus een belangrijke rol.

De juiste werkkruk vind je bij Manutan

Manutan maakt jouw werk zo comfortabel en efficiënt mogelijk. Van mobiele montagestoel met gereedschapsvakken tot speciale krukken voor in een laboratorium: we hebben het allemaal in ons assortiment. Meer weten? Bekijk dan al onze werkplaatskrukken online en lees andere praktische tips op het Manutan blog. Liever een persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op, we vertellen je graag meer.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

De gids om je werkplaats perfect in te richten

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 23 oktober 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen