Waarop moet je letten bij de aankoop van je mobiele container?

Afvalbeheer

Een mobiele container in je magazijn of je werkplek is een handige bondgenoot. Zeker als je met vloermarkering zijn plaats netjes aangeeft (zodat iedereen hem zeker terugvindt) en je eventuele sorteerinstructies op een gelamineerd blad op het deksel of de zijwand plakt. Ook van plan om zo’n mobiele container aan te schaffen? Hier zetten we de aandachtspunten op een rijtje.

Buitencontainer of binnencontainer?

Een binnencontainer krijgt het niet zo zwaar te verduren, maar voor een buitencontainer ligt dat wel anders. Wil je je mobiele container op het parkeerterrein zetten, bij de achterdeur van het magazijn of nog op een andere plek in de openlucht? Dan moet je letten op de uv-bestendigheid, want anders kun je na verloop van tijd weleens lelijke verkleuringen ontdekken. Containers van polyethyleen zijn bijvoorbeeld een prima idee, want dit materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Tip: of je nu een buiten- of een binnencontainer koopt, je kiest altijd het best voor deksels met verschillende kleuren om de afvalscheiding makkelijker te maken.

Snel verplaatsen is een must

Een mobiele container heeft zijn naam niet gestolen en blijft uiteraard niet de hele dag op dezelfde plaats staan. Je moet hem dan ook makkelijk kunnen verrollen. Let op de plaats van de handgreep en de stevigheid van de wielen. Wie graag extra comfortabel werkt, kiest voor stille wielen. Maar ook het aantal wielen varieert: hebben meestal twee wielen, terwijl grotere exemplaren vier zwenkwielen hebben. Is je container gewoon té groot of te zwaar om te verrollen? Er bestaan gelukkig ook varianten met een vorkdoorgang die je gewoon kunt verplaatsen met een heftruck.

Onderhoud en veiligheid

Een container helpt je om je werkplek schoon te houden, maar de container is natuurlijk alleen hygiënisch als je hem ook zélf schoon houdt. Een container met gladde kunststof oppervlakken heeft een streepje voor, want dit type is erg makkelijk te reinigen met een hogedrukreiniger of spons, (ecologische) reinigingsmiddelen  en wat lauw water. De binnenkant van de container ga je dan weer met een rubberen bezem te lijf (spoel de bezem gewoon af als je ermee klaar bent: extra schoon!).

Bezorgd om de veiligheid? Er bestaan mobiele containers met een veiligheidsdeksel die half open gaan en werken met vergrendeling zodat het deksel niet opengaat als je de container kantelt. Wil je glas weggooien? Mobiele containers met speciale glasopeningen zijn bijzonder veilig, want je hoeft hun deksel niet eerst te openen.

Neem zeker ook eens een kijkje in ons productassortiment voor afvalbeheer! Of bel de helpdesk van Manutan, we helpen je graag!

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Onze tips om je afval correct te scheiden

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 7 juni 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen