Waar voldoet een goede brandveilige kluis aan?

Waar voldoet een goede brandveilige kluis aan?

Brandveilige kluizen en kasten zijn een essentieel onderdeel van een werkomgeving, omdat ze slim opbergen ondersteunen en bescherming bieden aan waardevolle voorwerpen en belangrijke data. Zeker het veilig opslaan van data is onmisbaar geworden in de huidige tijd. We delen meer en meer data dan ooit tevoren en we willen er overal en te allen tijde bij kunnen. Die data moeten wel gewaarborgd blijven.

Digitale documenten opslaan

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen datakluizen en documentenkluizen. Datakluizen zorgen ervoor dat de voor gegevensdragers kritieke temperatuur van 50 °C niet overschreden wordt en dat bluswater de gegevensdrager niet kan bereiken. Bij moderne magnetische of digitale gegevensdragers kan de informatie namelijk al verloren gaan bij een temperatuur van 50 °C of meer.

Papieren documenten opslaan

Voor belangrijke papieren documenten bestaan er speciale brandveilige documentenkluizen. Brandveilige kasten zijn zo ontworpen dat ze de temperatuur binnenin laag houden. Laag genoeg om papier te beschermen tegen beschadiging of vernietiging. Papier wordt bij een temperatuur hoger dan 175 °C beschadigd of vernietigd.

Daarnaast zijn er kluizen en kasten te koop die eveneens inbraakwerend zijn, met bijvoorbeeld een boorbestendige staalplaat, gepantserde vergrendeling, geluidsalarm of vergrendeling bij inbraak, en die aan de vloer bevestigd kunnen worden. Voorkom ook dat na een rampzalige gebeurtenis als een brand je ook nog eens al je belangrijke gegevens kwijt bent!

Manutan helpt je graag

Met bovenstaande tips weet je waar je op kunt letten bij aanschaf van een brandveilige kluis. Kijk ook eens op www.manutan.nl, ons blog boordevol tips www.manutan.nl/blog of bel de Helpdesk op 030-229 61 11 voor meer informatie over veilig en efficiënt werken.