6 tips voor het onderhouden van je pompwagen voor optimale prestaties

Ergonomie op de werkvloer

Een goed onderhouden pompwagen, ook wel palletwagen genoemd, is essentieel voor het behoud van optimale prestaties en een lange levensduur. Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je problemen voorkomen en de efficiëntie van je pompwagen verbeteren. Hier zijn 6 handige tips en tricks voor het regelmatig onderhouden van je pompwagen.

Pompwagen onderhouden. Pompwagen kopen Manutan

1. Controleer en smeer de wielen

Wielen spelen een cruciale rol in de soepele werking van de pompwagen. Controleer daarom regelmatig de staat van de wielen op slijtage, scheuren of beschadigingen. Zorg ervoor dat ze goed gesmeerd zijn om wrijving te verminderen en de manoeuvreerbaarheid te verbeteren.

2. Controleer regelmatig het oliepeil

Om te zorgen dat de pompwagen optimaal blijft functioneren, is een correct oliepeil belangrijk. Controleer daarom regelmatig de olie. Merk je dat de vorken bijvoorbeeld niet goed meer omlaag gaan? Dan kan het zijn dat de pompwagen onderhoud nodig heeft en dat het tijd is om de olie bij te vullen.

3. Controleer de veiligheidsvoorzieningen

Veiligheid staat voorop bij het gebruik van een pompwagen. Zorg ervoor dat alle veiligheidsvoorzieningen, zoals remmen en vergrendelingen, goed functioneren. Repareer of vervang beschadigde onderdelen onmiddellijk om ongelukken te voorkomen.

4. Houd de pompwagen schoon en droog

Houd de pompwagen schoon en droog om roestvorming en corrosie te voorkomen. Reinig regelmatig alle oppervlakken en droog ze grondig af na gebruik, vooral als de pompwagen in vochtige omstandigheden wordt opgeslagen.

5. Controleer de banden

Controleer de banden van de pompwagen op tekenen van slijtage, scheuren of onregelmatige slijtagepatronen. Zorg ervoor dat ze goed opgepompt zijn en vervang versleten banden onmiddellijk om de stabiliteit en veiligheid te behouden.

6. Voer regelmatig onderhoud uit

Plan regelmatig onderhoud in voor je pompwagen, inclusief periodieke inspecties en preventieve reparaties. Volg de aanbevelingen van de fabrikant voor het onderhoudsschema en neem indien nodig contact op met een professionele monteur. Investeer tijd in het onderhouden van je pompwagen, want een goed onderhouden tool zal je in staat stellen om efficiënt en veilig te werken.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

De gids om je werkplaats perfect in te richten

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 26 april 2024

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen