Manutan blog: All you need. With love.

Op zoek naar meer informatie over alles voor kantoor, magazijn en werkplaats? Ontdek en laat je inspireren door het blog van Manutan. Naast ons ruim assortiment producten en diensten geven we ook allerlei advies en tips om de werkplek duurzaam en ergonomisch in te richten zodat jij je werk zo efficiënt en veilig mogelijk kan uitvoeren. Al deze info vind je op onze blog. Hieronder een volledig overzicht van al onze blogs. Met de handige filters kun je snel sorteren en filteren op de blogartikelen van jouw keuze.

Alle filters wissen x
Optimalisatie ongecontroleerde aankopen

Indirecte aankopen, long tail spend-aankopen (ook bekend als C-Class aankopen) en ongecontroleerde aankopen - hoe houd je ze uit elkaar?

In het bedrijfsleven wordt een aantal termen ten onrechte gebruikt om te verwijzen naar inkoop op lange termijn: long tail spend-aankopen (ook bekend als C-Class aankopen), indirecte aankopen, ongecontroleerde aankopen enz. Hoewel elke terminologie een precieze logica volgt en zijn eigen inkoopperimeter aanduidt, hebben deze verschillende inkoopsegmenten ook gemeenschappelijke kenmerken en problemen.

Inzet van koopovereenkomsten

Leverancierscontract: wat is een raamovereenkomst en wat zijn de uitdagingen?

De raamovereenkomst is een bekende optimalisatiehefboom voor de inkoopfunctie. Dit type B2B-contract (Business-to-Business) betekent meer controle over de leveranciersportefeuille, prijsvoorwaarden en onderhandelde diensten. Het hele punt van een raamovereenkomst is om deze uit te rollen en goed uit te voeren, zodat je alle voordelen ervan kunt benutten. Het is een aanpak die vaak over het hoofd wordt gezien, maar die toch essentieel is.