https://images.ctfassets.net/uhppcne606gg/3otCN4ckYzKQ8vByZ51Zbq/3b0a8ca833cbab592ecbc91fc839c753/Ergonomie-op-de-werkvloer-hoofding.jpg

Ergonomie op de werkvloer

Ergonomie op de werkvloer is een hot topic, zowel bij werkgevers als bij werknemers. En dat is niet vreemd, want ongemerkt kan er ergonomisch gezien van alles misgaan op de werkplek, soms met ernstige gevolgen. Zo heeft bijna de helft van de werknemers last van fysieke klachten op de werkplek, zoals rugpijn, en stijgt het aantal langdurig zieken. Benieuwd hoe het met jouw kennis over ergonomie gesteld is? Doe de ergonomietest en spijker hier je kennis over het onderwerp bij!

Ontdek hier alle blogartikels over « Ergonomie op de werkvloer »

Wat is ergonomie?

Het belang van ergonomie op het werk

Ergonomie op kantoor

Wat komt er allemaal kijken bij ergonomie op kantoor? We zetten alle aandachtspunten op een rij, net als de hulpmiddelen die je nodig hebt.


Ergonomie in het magazijn

Werken in een magazijn is fysiek veeleisend werk, maar daar hoeft je lichaam niet onder te lijden! Tenminste: als er voldoende aandacht naar ergonomie gaat. Lees hier waarop je moet letten.


Ergonomie op de werkplaats

Over ergonomie op de werkplaats bestaan nogal wat misverstanden. Wist je bijvoorbeeld dat continu staand werken even slecht is voor het lichaam als zittend werken? Afwisselend zittend en staand werken heeft daarom de voorkeur. Bovendien komt overbelasting op de werkplek vaak voor door repetitieve bewegingen en doordat je met specifieke apparatuur en gereedschappen moet werken. Dat onderstreept zeker het belang van ergonomie op de werkplaats.