5 do's bij het gebruik van steekwagens op trappen

Ergonomie op de werkvloer

Steekwagens zijn handige hulpmiddelen om zware ladingen te verplaatsen, maar het gebruik ervan op trappen vereist speciale aandacht en techniek. Waar je allemaal aan moet denken? Wij praten je bij.

Steekwagen nodig voor trappen - Manutan

Do's om veilig en efficiënt te werk te gaan

1. Controleer de steekwagen voor gebruik Voordat je de steekwagen op trappen gebruikt, controleer of deze in goede staat verkeert. Zorg ervoor dat de banden opgepompt zijn, de handgrepen stevig vastzitten en er geen losse onderdelen zijn die het functioneren ervan kunnen belemmeren. 2. Kies de juiste steekwagen Gebruik een steekwagen met geschikte specificaties voor het gewicht en de afmetingen van de lading die je wilt verplaatsen. Overbelasting kan leiden tot onbalans en gevaarlijke situaties op trappen. Ontdek hier hoe je precies de steekkar kiest die je nodig hebt. 3. Houd het zwaartepunt laag Plaats zware ladingen onderaan op de steekwagen om het zwaartepunt laag te houden. Dit helpt om stabiliteit te behouden tijdens het manoeuvreren op trappen en vermindert het risico op omvallen. 4. Gebruik extra hulpmiddelen indien nodig Indien beschikbaar, maak gebruik van extra hulpmiddelen zoals spanbanden of veiligheidsriemen om de lading stevig op de steekwagen te bevestigen. Dit voorkomt verschuivingen tijdens het transport op trappen. 5. Neem kleine stapjes Neem bij het beklimmen of afdalen van trappen met een steekwagen kleine en gecontroleerde stapjes. Dit helpt om de stabiliteit te behouden en minimaliseert het risico op struikelen of vallen. Wel zo belangrijk.

Veelvoorkomende fouten bij het gebruik van steekwagens op trappen

Het is wel duidelijk: om met een steekkar zware ladingen te verplaatsen op trappen, is speciale aandacht en techniek vereist. Benieuwd naar de veelvoorkomende fouten bij het gebruik van steekwagens op trappen? Wij praten je bij én delen met welke praktische tips je dit kunt vermijden.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

De gids om je werkplaats perfect in te richten

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 26 april 2024

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen