5 tips om vol energie je werkdag door te komen

Ergonomie op de werkvloer

Je werkdag is een stuk leuker als je vol energie zit. Klinkt logisch, maar toch zijn er veel mensen die dagelijks futloos achter het bureau zitten. Zonde! Want wist je dat, je met enkele simpele maatregelen, je al snel een stuk fitter voelt? Tijd dus voor een aantal tips voor een werkdag vol energie!

|Inspirerende werkplek

Tip 1: Drink minder koffie en meer water

Kun jij ’s ochtends ook niet zonder je vaste kopje koffie? Dan ben je niet de enige. Zo blijkt uit onderzoek dat ruim 60% van de werknemers vindt dat koffie bijdraagt aan het werkplezier. De bekende bak koffie is dus onmisbaar op de werkvloer. Lekker natuurlijk, maar wist je dat te veel cafeïne je juist moe en ook nog eens gestrest maakt?

Laat de koffie daarom soms eens staan en ga voor water of groene thee. Deze geeft je namelijk een energieboost én bevat gezonde antioxidanten. Al snappen we natuurlijk dat die eerste kop koffie soms toch echt even nodig is..

Tip: voeg eens munt, komkommer of citroen toe aan je water voor een extra lekkere verfrissing!

3 op de 5 werknemers vindt goede koffie op het werk belangrijk
Bron: Novio Research 2017*

Tip 2: Neem pauze

Buiten pauzeren

Ook al heb je het nog zo druk, met een tijdige pauze krijg je meer gedaan. 50 minuten schijnt de maximale periode te zijn dat je volledig geconcentreerd bent. Hanteer daarom de verdeling 50 minuten werken en 10 minuten pauze. Zo zorg je dat je lekker doorwerkt en tegelijkertijd elke keer weer even oplaadt voor de volgende sessie. Ook een mooi moment om je spieren even los te maken en te ontspannen.

Pauze belangrijk? 70% van de werknemers vindt van wel.
Bron: Novio Research 2017*

Tip 3: Ga goed zitten

Een verkeerde zithouding staat garant voor fysieke klachten. Niet bepaald werkplezier verhogend en het kost je lichaam nog eens extra energie ook. Bekijk daarom onze tips voor een ergonomische werkplek en stel je bureau en bureaustoel direct even goed in.

AdobeStock_116051572Tip 4: Blijf in beweging

We zijn dus niet gemaakt om te zitten. Toch zitten we zeker op kantoor meerdere uren per dag achter het bureau. Belangrijk dus om regelmatig even te bewegen. Neem bijvoorbeeld wat vaker de trap en doe elk uur wat stretchoefeningen. En wist je dat een wandeling tijdens de pauze je rustiger én creatiever maakt? Reden genoeg dus om in beweging te komen!

Tip 5: Creëer een inspirerende werkomgeving

Inspirerende werkplekWist je dat een inspirerende werkomgeving je productiever maakt? Zo blijkt uit onderzoek dat de productiviteit van werknemers met ruim 30% toeneemt binnen een inspirerende werkplek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan planten, voldoende daglicht of daglicht verlichting, een inspiratiebord met foto’s en natuurlijk persoonlijke foto’s. Zo voel je je ook gelijk een stuk meer thuis.

Ga jij ook voor meer werkplezier?

Wil jij ook met meer plezier werken en/of ben je benieuwd hoe je een inspirerende werkplek creëert? Bekijk dan ook onze andere blogs over over plezierig werken of bel de Manutan helpdesk 030-229 61 11 voor vrijblijvend advies. We maken jouw werkplek graag leuker!


*) Onderzoek in opdracht van Manutan onder 900 Nederlandse werknemers.

Volg Manutan op