Leveranciersmanagement – Bespaar tot 12% met e-ordering

Slim en efficiënt werken

**In 5 stappen, 40% besparen op jouw secundaire inkoop. Stap 3: breng de bestelfrequentie omlaag en ga over op e-ordering.**Voor veel bedrijven is secundaire inkoop een bijzaak. De focus ligt op de primaire inkoop, zoals grondstoffen, halffabricaten en energie. De directe kosten van deze secundaire inkoop zijn vaak niet zo hoog, maar ongemerkt brengt dit inkoopproces veel verborgen kosten met zich mee. Met goed leveranciersmanagement kan meer bespaard worden dan gedacht. In deze serie blogs beschrijven we de 5 juiste stappen daarvoor.

Stap 3: breng de bestelfrequentie omlaag en ga over op e-ordering

Als iedereen maar raak bestelt zodra iets op is, blijven leveranciers af en aan rijden. De bestellingen zijn vaak klein en door de hele organisatie verspreid. Zoek uit hoe ver je in jouw bedrijf kunt gaan met centrale inkoop. Soms is het wenselijk wel een brede groep mensen de mogelijkheid te geven bestellingen te plaatsen, maar bepaal dan een vast bestelmoment, bijvoorbeeld eens per maand. Er kan ook gekozen worden voor een kleinere groep medewerkers die wel op elk moment van de maand kan inkopen, waardoor de bestelfrequentie ook omlaag gaat. Met een e-ordering systeem ben je in staat deze inkoopprocessen efficiënt decentraal in te richten en centraal te beheren met als resultaat een flinke besparing op inkoopkosten.

E-ordering voor iedereen

E-ordering, oftewel elektronisch bestellen, is mogelijk voor bedrijven in alle soorten en maten. Grotere bedrijven beschikken veelal over een eigen inkoopsysteem. Maar ook als je (nog) geen eigen systeem hebt, kan je veel tijd en dus geld besparen bij het bestellen. Hiervoor bieden wij naast Manutan.nl een breed scala aan geavanceerde oplossingen: een door Manutan aangeboden online workflow, of integratie met jouw inkoopsysteem via een Punchout of statische catalogus.

Een online workflow – het gratis inkoopsysteem van Manutan

Als je behoefte hebt aan de flexibiliteit van decentraal bestellen en tegelijkertijd het overzicht centraal wilt houden, maar je niet over een eigen inkoopsysteem beschikt, kan je kiezen voor de gratis beschikbare online workflow van Manutan. Het is het gemak van Manutan.nl, aangevuld met de controlemogelijkheden waar een middelgrote organisatie om vraagt.

Je bepaalt zelf wie toegang tot het systeem heeft. Er kunnen grensbedragen worden ingesteld. Onder deze bedragen kunnen de bestellers direct orders plaatsen op Manutan.nl, maar boven dit bedrag is eerst goedkeuring door een budgetverantwoordelijke nodig. Vooraf gedefinieerde bestellijsten maken het makkelijker snel te bestellen uit jouw voorkeursassortiment. Uiteraard zijn er uitgebreide rapportagemogelijkheden om het inkoopgedrag van de organisatie te analyseren.

Integratie met bestaande systemen

Als je al een inkoopsysteem hebt, kunnen wij ervoor zorgen dat je snel en eenvoudig orders kunt maken op basis van onze gegevens in jouw systeem. Dit voorkomt onnodig invoerwerk en fouten. Wij hebben inmiddels al koppelingen gemaakt met honderden klanten en zijn dan ook bekend van een breed scala aan systemen zoals Ariba, SAP SRM, Oracle, Coupa, Esize, Proquro, Pro-Active, Tblox en Inconto.

Punch-out / Roundtrip Dit is de meest gebruikte oplossing. Vanuit jouw inkoopsysteem open je met een druk op de knop Manutan.nl met daarin het assortiment met jouw eigen prijzen. Na het vullen van het winkelmandje wordt de inhoud mee genomen naar jouw eigen systeem. Hier kunnen de nodige controles worden uitgevoerd voordat de feitelijke bestelling wordt verstuurd naar Manutan.

Statische catalogus / hosted catalog Als je onze productinformatie in jouw eigen inkoopsysteem wilt opnemen zonder gebruik te maken van de koppeling naar onze webshop, dan kunnen wij hier de benodigde productinformatie voor leveren.

Al met al kan er door het inzetten van e-ordering al snel 12 procent bespaard worden op inkoopkosten. Zo zijn er minder handelingen dan wanneer er op papier wordt besteld, en dus ook minder kans op fouten.

Wil je meer weten of een persoonlijk advies? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wij helpen je graag verder hoe je in 5 stappen maar liefst 40% kan besparen op uw secundaire inkoop.

Bekijk ook de Manutan mogelijkheden aangaande E-procurement oplossingen

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 1 februari 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen