Alles over de palletwagen

Slim en efficiënt werken

De palletwagen is een veelzijdige tool in een magazijn of werkplaats. Maar wat kost een palletwagen? Hoeveel gewicht kan een palletwagen tillen? In dit artikel gaan we in op veelgestelde vragen over palletwagens.

Alles wat je moet weten over een palletwagen

Wat kost een palletwagen?

De prijs van een palletwagen hangt af van verschillende factoren, zoals type, kwaliteit en capaciteit. Een elektrische pallettruck is bijvoorbeeld duurder dan een handpalletwagen. Gemiddeld variëren de prijzen van €300 tot €2000 of meer. Voor specifieke modellen en prijzen, kun je onze collectie palletwagens bekijken.

Wat weegt een palletwagen?

Het gewicht van een palletwagen verschilt per type. Een handmatige palletwagen weegt ongeveer 60-80 kg, terwijl een elektrische variant tussen 200-1000 kg kan wegen. Dit is afhankelijk van de capaciteit en het merk.

Welke olie voor een palletwagen?

Bij het onderhouden van palletwagens is het aan te raden hydraulica olie ISO VG32 te gebruiken. Regelmatig controleren van het oliepeil is belangrijk om te zorgen dat dit overeenkomt met de specificaties van de fabrikant. Een juist oliepeil draagt bij aan de goede werking van de palletwagen. 

Hoe zwaar is een elektrische palletwagen?

Elektrische palletwagens variëren in gewicht, afhankelijk van hun specificaties en capaciteit. Gemiddeld liggen hun gewichten tussen 120 kg en 205 kg, inclusief de batterij. Deze variatie maakt het mogelijk om voor elke werkomgeving een passende palletwagen te vinden, of het nu voor compacte ruimtes of voor gebruik in grotere magazijnen en retailomgevingen is. Het selecteren van de juiste palletwagen wordt bepaald door uw specifieke eisen en het beoogde gebruik.

Hoe breed is een palletwagen?

De breedte van palletwagens kan variëren en is afhankelijk van het specifieke model en type. De lepel breedte, waar de pallets op rusten, ligt meestal tussen 10 cm en 40 cm. De totale breedte van de palletwagen, die het gehele frame inclusief de vorken omvat, verschilt per model. Zo kan een standaard palletwagen een totale breedte van ongeveer 55 centimeter hebben, terwijl andere modellen bredere afmetingen hebben zoals 120 centimeter. Deze variatie in breedte is belangrijk om te overwegen voor het gebruik in verschillende ruimtes en werkplekken.

Hoeveel gewicht kan een palletwagen tillen?

De hefcapaciteit van een palletwagen verschilt per type. Standaard handmatige palletwagens kunnen tussen 2000-3000 kg tillen. Elektrische palletwagens hebben vaak een hogere capaciteit, meestal tussen 1000-5000 kg.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 11 januari 2024

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen