Transportbak, magazijnbak of stapelbak – Hoe kies je de beste bak?

Slim en efficiënt werken

Bakken zijn er in verschillende soorten, maten en materialen. Bovendien vraagt elke toepassing om een specifieke bak. Hieronder wordt besproken welke dat zijn en waarop je moet letten bij het kiezen, kopen en gebruiken.

Kies een bak van het juiste materiaal

Je hebt bakken van karton, kunststof (PP-polypropyleen of PE-polyethyleen), metaal en RVS. Je kunt ze gebruiken voor voorbereiding, behandeling, opbergen of transport. We zullen de acht soorten opbergbakken hieronder bespreken, met erachter de voorkeursmaterialen:

  1. Voordelige bakken met de juiste prijs-kwaliteitverhouding: karton (++), kunststof (+)

  2. Veelzijdige, lichtgewicht bakken: karton

  3. Geluidsabsorberende bakken (voor gebruik op transportband): karton (++), PP (+)

  4. Slijtvaste bakken: RVS en metaal (+++), PP en PE (+)

  5. Bakken die bestand zijn tegen chemische middelen: RVS (+), PP (+)

  6. Bakken die bestand zijn tegen hoge temperaturen en temperatuurschommelingen: RVS (+++), metaal (++ niet voor lage temperaturen), karton en PE (+)

  7. Hygiënische bakken voor levensmiddelen: RVS (++), PE en PP (+)

  8. Duurzame en onderhoudsvriendelijke bakken die kunnen worden gerecycled: RVS (++), metaal, PE en PP (+)

Voor iedere toepassing de beste bak

Iedere toepassing vraagt om een specifieke bak. Wil je kleine onderdelen in je magazijn opbergen of wil je de bak gebruiken voor orderpicking en transport? Moeten ze stapelbaar en afsluitbaar zijn of wil je de bak voor catering en voedingsmiddelen gebruiken? Hieronder staan enkele voorbeelden.

Stapelbakken voor het magazijn Perfekt voor het opbergen van onderdelen. In vele maten, kleuren en materialen. Stapelbaar en meestal ophangbaar op sleuvenpanelen. Makkelijk toegankelijk door grote grijpopening. Bekijk hier het complete assortiment stapelbakken.

Ladebakken voor kasten en stellingen Vaak met uittrekbeveiliging en mogelijkheden tot vakverdeling. Bekijk hier het complete assortiment ladebakken.

Euronorm bakken voor transport Euronorm is een gestandaardiseerde maatvoering op basis van een industriepallet 120 x 100 cm, een Europallet 120 x 80 cm en een rolcontainer 80 x 60 cm. Dankzij de maatvoering stapelen Euronorm bakken efficiënt op Europallets en industriepallets. Op één rolcontainer passen twee Euronormbakken 60 x 40 cm of vier Euronorm bakken 40 x 30 cm naast elkaar. Bekijk hier alle euronorm bakken.

Opbergbakken en opbergboxen Stevige stapelbare boxen met losse deksel en handgrepen. De transparante uitvoering maakt de inhoud makkelijk zichtbaar. Bekijk hier alle opbergboxen.

Vouwkratten Ruitebesparend, praktisch en sterk. Bekijk hier alle vouwkratten

Transortbakken met klepdeksel Nestbaar en op deksel stapelbaar. Ook verkrijgbaar met veiligheidsverzegelingen. Bekijk hier het complete assortiment.

Voedselbakken en containers Bekijk hier het complete assortiment hygiënische bakken voor transport of in de keuken.

Potten en flessen Voor kleinere volumes. Geschikt voor chemische en medische toepassingen en voor levensmiddelen.

Vaten en jerrycans Voor levensmiddelen, brandstoffen en chemische middelen. Zie hier het complete assortiment.

Opslagtanks Veilige transport en opslagtanks met aftapkraan voor vloeistoffen tbv levensmiddelen of chemische industrie. Bekijk hier alle transporttanks.

Bekijk ook deze video’s over de mogelijkheden van ladebak RK en de opbergbox:

Met bovenstaande informatie heb je een goede indruk van wat er bij het kopen van opbergbakken komt kijken, klik hier om het assortiment bakken op Manutan.nl te bekijken. Als je meer details over de aankoop van bakken wilt weten, contacteer je natuurlijk de Helpdesk van Manutan. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 1 november 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen