7 organisatietips voor een bedrijfsborrel

Slim en efficiënt werken

Om de productiviteit hoog te houden en te werken in een goede sfeer, is het belangrijk om af en toe te investeren in een leuke gezamenlijke activiteit. De zomer is hét ideale moment om een gezellige zomerborrel, bedrijfs-bbq of een leuk teamuitje te organiseren voor je werknemers.

bedrijfsborrel

7 organisatietips

Onderstaand vind je een aantal handige adviezen die je kunnen helpen bij het organiseren van een geslaagde zomerse bedrijfsborrel.

 1. Kondig de borrel tijdig aan
  Iedereen heeft het druk en de vrijdag is voor veel mensen hun vrije dag. Zorg daarom dat je ver van tevoren de zomer buitenborrel aankondigt zodat mensen hiermee rekening kunnen houden in hun planning. Een vrije dag kan dan bijvoorbeeld op tijd verruild worden met een andere dag.
 2. Houd rekening met de duur van de borrel
  Een vrijdagmiddagborrel (Vrijmibo) begint meestal rond het einde van de middag en duurt niet langer dan drie uur zodat iedereen die wil ook weer op tijd naar huis kan. Je kunt mensen niet vragen hun hele vrijdagavond op te offeren; ze brengen ten slotte al de hele week door met hun collega’s. Een paar uurtjes borrelen is voldoen om gezellig bij te kletsen onder het genot van een hapje en drankje.
 3. Begin op tijd met de organisatie
  Als je op tijd begint met plannen en goede afspraken maakt over de uitvoering, dan heb je een kleinere kans op grote missers op de dag zelf! Laat anderen toe om je te helpen, of vraag hen naar ideeën. Bespreek de benodigdheden en maak hier een gedetailleerde lijst van. Bepaal het eten en het drinken en verdeel de taken – zoals het inkopen, de afwas en het opruimen – onder enthousiaste collega’s.
 4. Zorg dat er voldoende van alles is
  Niets is zo vervelend als collega’s met dorst of honger. Zorg daarom voor meer dan voldoende hapjes en koop frisdranken en water ruim in; bij warm weer hebben mensen extra vocht nodig en zoute hapjes geeft ze weer energie. Vergeet ook niet voldoende bestek, borden en drinkglazen van karton of kunststof te regelen; dat scheelt heel wat afwaswerk. Daarnaast zijn klaptafels, statafels, vuilnisbakken en vuilniszakken geen overbodige luxe; deze zaken voorkomen dat het een smerige boel wordt op je terrein. En denk aan koeling…is er gelegenheid de dranken te koelen?
 5. Pas op met alcoholische versnaperingen
  Pas een beetje op met de inkoop van alcohol. Iedereen houdt wel van een wijntje of een biertje, maar schenk niet teveel (sterke) drank want niemand vindt het leuk om een dronken collega te zien. En niemand wil zich achteraf schamen voor aangeschoten gedrag; zeker in de zomer stijgt door de warmte de alcohol sneller naar het hoofd.
 6. Zorg voor schaduw-, sta- en zitplekken
  Na een dag hard werken wil je tijdens de zomerse buitenborrel lekker zitten aan tafel of hangen aan een statafel. Het is vervelend als je wilt zitten en je kunt alleen maar staan. Ook alleen maar zitten terwijl je je benen wilt strekken is geen pretje. Zorg dat iedereen zich comfortabel kan voelen en vergeet niet dat het in de zomer fijn is om schaduw te hebben. Huur of koop dus goede parasols of zorg dat er een tent is die ook bij regen van pas komt.
 7. Leg de procedure vast voor een volgende keer
  Leg het stappenplan met de to do’s en een checklist voor de benodigdheden vast zodat je de volgende keer kan profiteren van je opgedane kennis. Vraag naar de ervaringen van je collega’s en neem hun tips mee. Vergeet vooral niet de kosten bij te houden!
KarafBiologisch afbreekbaar bordKlaptafel FlexoChaudfontaine blauw, pet- fles

Manutan helpt je graag

In het assortiment van Manutan vind je verschillende oplossingen die je kunnen helpen bij het organiseren van de perfecte bedrijfsborrel buiten. Denk aan glazen, borden en bestek, frisdranken, klaptafels, statafels, vuilnisbakken en vuilniszakken. Je kan natuurlijk ook de Helpdesk van Manutan bellen op 030-229 61 11, zij denkt graag met je mee en geeft vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Volg Manutan op