In 3 stappen naar een duidelijke vakantieoverdracht

Slim en efficiënt werken

Tijd voor vakantie? Maak dan een duidelijke overdracht waarmee jij je takenpakket met een gerust hart overdraagt. Benieuwd hoe je zo een vakantieoverdracht maakt? Wij helpen je in drie stappen op weg (naar een onbezorgde vakantie).

relaxt op vakantie|

Stap 1: wiewathoewaar?

Wat moet er gedaan worden? Start vanuit deze vraag bij je vakantieoverdracht en prioriteer meteen wat er echt gedaan moet worden. Geen spoed? Pak het zelf op na je vakantie. Breng vervolgens duidelijk in kaart welke taken gedaan moeten worden en documenteer dit. Laat ook weten waar benodigde documenten zijn opgeslagen. Een goede start voor je tijdelijke vervangers.

Gerecycleerd ToDo-boek
To do boekjes
Mapje van gerecycled karton met elastiek en 3 kleppen Forever - A4
Mapjes van gerycled karton
T-kaart Miniplanner Nobo
T-kaart miniplanner Nobo

 

Stap 2: wees (niet) die ene collega

Ben jij die ene collega die op het laatste moment opeens allerlei taken doorschuift? Vast niet. Informeer daarom op tijd de collega’s die taken overnemen wat je van ze verwacht. Laat ook klanten weten dat je op vakantie gaat en wanneer je weer terug bent. Zo voorkom je onverwachte verrassingen en werkt iedereen een stuk aangenamer.

Stap 3: een duidelijke planning

Is duidelijk wat gedaan moet worden en wie het gaat doen? Dan is het tijd voor een duidelijke planning. Wie gaat wat doen en wanneer? Maak dit zo overzichtelijk mogelijk zodat er geen ruimte is voor miscommunicatie. Een planning kun je natuurlijk online maken (bv. in Google Docs). Maar werken jouw collega’s eigenlijk wel online? Niet? Werk dan bijvoorbeeld met een planbord of agendaplanner. Simpele trucs voor een duidelijke overzicht en ook nog eens constant in beeld op de werkvloer.

PlanbordWeekplanner LynxKantelbord Combi email projectiestaal

Tip: Met een planbord weet iedereen waar hij aan toe is!

Bonus: de evaluatie

Terug van een heerlijk relaxte vakantie? Plan dan ook even een momentje voor een korte evaluatie. Zo achterhaal je direct eventuele knelpunten en weet je meteen wat je volgende keer anders kunt doen. Een win-win situatie voor iedereen!

Ga ook voor meer werkplezier

Op zoek naar nog meer inspiratie om jouw werkdag en werkplek leuker te maken? Bekijk dan ook onze andere blogs  of bel de Manutan helpdesk 030-229 61 11 voor vrijblijvend advies. We maken jouw werkplek graag leuker!

Volg Manutan op