Kwaliteit van de producten: een duurzame en verantwoorde investering voor het bedrijf met Manutan EXPERT

Slim en efficiënt werken

De Manutan Group voorziet bedrijven al bijna 60 jaar van de beste oplossingen en heeft nu zijn eigen merk gecreëerd, Manutan EXPERT. Ons uitgebreide assortiment B2B-apparatuur en -benodigdheden is gericht op alle professionals, met de uitdaging om tegemoet te komen aan hun dagelijkse behoeften met kwaliteitsproducten. In dit artikel leggen we uit hoe we ons merk ontwikkelen om je ongeëvenaarde prestaties en duurzaamheid te bieden.

Productgarantie

De kwaliteitsbelofte van Manutan EXPERT

Bij Manutan EXPERT willen we er alles aan doen om het succes van je bedrijf te garanderen. Met onze grondige kennis van je verwachtingen hebben we een assortiment gecreëerd met een ruime keuze aan producten.

Met meer dan 6600 beschikbare artikelen, waarvan 915 milieuvriendelijke producten, heeft ons merk Manutan EXPERT alles in huis voor de juiste uitrusting. Onze producten zijn met de grootste zorg geselecteerd door onze experts en stellen je in staat om je activiteiten in optimale omstandigheden uit te voeren, je werkplek veilig te maken en deze in te richten.

Ons Manutan EXPERT assortiment is onderverdeeld in 8 productgroepen:

  • Kantoor;

  • Opslagplaats;

  • Industriële benodigdheden en gereedschappen;

  • Verpakkingen en bakken;

  • Veiligheid;

  • Buitenruimte;

  • Hygiëne;

  • Horeca.

We blijven streven naar uitmuntendheid door de productie en werking van onze Manutan EXPERT-producten streng te controleren voordat ze op de markt worden gebracht. Zo kunnen we hun kwaliteit en de veiligheid van hun gebruikers te garanderen. Onze experts passen een veeleisend kwaliteitsproces toe dat een documentenstudie en producttests gedurende de hele levenscyclus van het product omvat.

In een interview vertelt Thibault Brauge, kwaliteitsmanager van leveranciers bij Manutan, meer over de procedure die hij heeft ingevoerd om het elektrisch systeem van een bureau te testen voordat het in onze catalogus terechtkwam. Nadat hij intern een reeks basistests had uitgevoerd, gaf hij een dienstverlener de opdracht om de levensduur van het product te testen onder reële omstandigheden. Zo werden de bureaus bijvoorbeeld getest in een sauna van 45°C met een hoge vochtigheidsgraad, waarna er een gewicht van een zestigtal kilo op werd geplaatst om regelmatig gebruik gedurende een aantal jaren te simuleren.

Om de kwaliteit van onze producten te garanderen en te verbeteren, hebben we ook een lang garantiebeleid ingevoerd. Bij Manutan EXPERT hebben onze producten een garantie van 10 jaar. De garantie is voor 3 jaar voor elektrische producten en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Verbruiksartikelen en/of bederfelijke waren vallen niet onder de garantie.

Het begrip kwaliteit wordt ook weerspiegeld in de beschikbaarheid van de producten van ons merk. Dit betekent dat 90% van onze producten wordt opgeslagen in onze Europese logistieke magazijnen en zo snel mogelijk kunnen worden verzonden (24 tot 48 uur voor Frankrijk en de Benelux).

Duurzame en ethische producten

Het ontwerp van onze Manutan EXPERT-producten is in overeenstemming met de waarden en verplichtingen van de Manutan Group, waartoe we behoren.

En de eerste van deze verplichtingen is de eco-verantwoordelijkheid van ons aanbod. De meeste van onze Manutan EXPERT-producten zijn duurzaam, omdat bijna 70% ervan in Europa wordt gemaakt. Er gelden nog andere criteria om apparatuur als 'ecologisch verantwoord' te beschouwen:

  • Het draagt een erkend milieulabel;

  • Bij de productie of verpakking zijn gerecyclede en/of recyclebare materialen gebruikt;

  • Het product is tweedehands.

Bovendien help je door lokale producten te kopen de industrie en werkgelegenheid in Europa in stand te houden. De tijd die nodig is om de goederen die je bestelt te vervoeren wordt ook verkort, wat een impact heeft op de hoeveelheid koolstof die wordt gegenereerd. Dit verkleint je ecologische voetafdruk.

Tot slot garandeert Manutan EXPERT productieomstandigheden die de mensenrechten respecteren. Als bewijs hiervan hebben al onze leveranciers ons handvest voor verantwoord en ethisch inkopen ondertekend. Dit document verplicht hen te zorgen voor naleving van internationale mensenrechtennormen in hun hele toeleveringsketen.

Door de duurzaamheid van onze producten te bevorderen, moedigen we onze klanten aan om hun MVO-aanpak (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) te initiëren of te versterken.

Focus op de klantervaring

We maken gebruik van de expertise van de Manutan Group, opgedaan door bijna 60 jaar samenwerking met bedrijven, om een merk te ontwikkelen dat aan hun verwachtingen voldoet.

Wij kennen de taken van je teams, de uitdagingen waarmee je elke dag wordt geconfronteerd en de sleutels tot je succes. Wij willen een optimale oplossing aanreiken aan alle bedrijven. En dat lukt ons ook, want 94% van onze klanten is tevreden of zeer tevreden over de producten van het merk Manutan. Tot nu toe vertrouwen meer dan 185.000 klanten ons en zijn ze klant bij ons.

We begrijpen dat het kopen van apparatuur een investering voor je is. Als inkoper ben je op zoek naar robuuste producten die ook na verloop van tijd goed blijven presteren. Deze veerkracht is cruciaal, omdat het de manier waarop we een budget beheren volledig verandert. Bij Manutan EXPERT beloven we producten die zowel duurzaam als eerlijk geprijsd zijn. Ons doel is om alledaagse apparatuur toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen, ongeacht de het formaat van je bedrijf.

Daarom hebben we al onze expertise geconcentreerd in ons aanbod om te zorgen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. De prijs van onze Manutan EXPERT-producten ligt dan ook gemiddeld 20% lager dan die van andere producten met dezelfde kwaliteit. Door te vertrouwen op ons huismerk kun je vertrouwen op betrouwbare producten en je budget optimaliseren.

Dit alles bewijst dat wij van Manutan EXPERT ons ertoe verbinden om hoogwaardige bedrijfsbenodigdheden die passen bij je dagelijkse behoeften te ontwikkelen en aan te bieden.

Ga naar Manutan.nl om de wereld van ons merk Manutan EXPERT te ontdekken.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 11 maart 2024

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen