Leveranciersmanagement – Bespaar tot 12% met e-ordering

Slim en efficiënt werken
|||

In 5 stappen, 40% besparen op uw secundaire inkoop. Stap 3: breng de bestelfrequentie omlaag en ga over op e-ordering.
Voor veel bedrijven is secundaire inkoop een bijzaak. De focus ligt op de primaire inkoop, zoals grondstoffen, halffabricaten en energie. De directe kosten van deze secundaire inkoop zijn vaak niet zo hoog, maar ongemerkt brengt dit inkoopproces veel verborgen kosten met zich mee. Met goed leveranciersmanagement kan meer bespaard worden dan gedacht. In deze serie blogs beschrijven we de 5 juiste stappen daarvoor.

illustraties bij blog3 V2Stap 3: breng de bestelfrequentie omlaag en ga over op e-ordering

Als iedereen maar raak bestelt zodra iets op is, blijven leveranciers af en aan rijden. De bestellingen zijn vaak klein en door de hele organisatie verspreid. Zoek uit hoe ver u in uw bedrijf kunt gaan met centrale inkoop. Soms is het wenselijk wel een brede groep mensen de mogelijkheid te geven bestellingen te plaatsen, maar bepaal dan een vast bestelmoment, bijvoorbeeld eens per maand. Er kan ook gekozen worden voor een kleinere groep medewerkers die wel op elk moment van de maand kan inkopen, waardoor de bestelfrequentie ook omlaag gaat. Met een e-ordering systeem bent u in staat deze inkoopprocessen efficiënt decentraal in te richten en centraal te beheren met als resultaat een flinke besparing op inkoopkosten

E-orderingE-ordering voor iedereen

E-ordering, oftewel elektronisch bestellen, is mogelijk voor bedrijven in alle soorten en maten. Grotere bedrijven beschikken veelal over een eigen inkoopsysteem. Maar ook als u (nog) geen eigen systeem heeft, kunt u veel tijd en dus geld besparen bij het bestellen. Hiervoor bieden wij naast Manutan.nl een breed scala aan geavanceerde oplossingen: een door Manutan aangeboden inkoopsysteem All4You, of integratie met uw inkoopsysteem via een Punchout of statische catalogus.

All4You – het gratis inkoopsysteem van Manutan

Als u behoefte heeft aan de flexibiliteit van decentraal bestellen en tegelijkertijd

All4You logo_V2

het overzicht centraal wilt houden, maar u niet over een eigen inkoopsysteem beschikt, kunt u kiezen voor het gratis beschikbaar inkoopsysteem van Manutan: All4You. Het is het gemak van Manutan.nl, aangevuld met de controlemogelijkheden waar een middelgrote organisatie om vraagt.

U bepaalt wie toegang tot het systeem heeft. Er kunnen grensbedragen worden ingesteld. Onder deze bedragen kunnen de bestellers direct orders plaatsen op Manutan.nl, maar boven dit bedrag is eerst goedkeuring door een budgetverantwoordelijke nodig. Vooraf gedefinieerde bestellijsten maken het makkelijker snel te bestellen uit uw voorkeursassortiment. Uiteraard zijn er uitgebreide rapportagemogelijkheden om het inkoopgedrag van uw organisatie te analyseren. Lees hier meer, of bekijk de video over de voordelen van All4you.

Integratie met bestaande systemen

Als u al een inkoopsysteem heeft, kunnen wij ervoor zorgen dat u snel en eenvoudig orders kunt maken op basis van onze gegevens in uw systeem. Dit voorkomt onnodig invoerwerk en fouten. Wij hebben inmiddels al koppelingen gemaakt met honderden klanten en zijn dan ook bekend van een breed scala aan systemen zoals Ariba, SAP SRM, Oracle, Coupa, Esize, Proquro, Pro-Active, Tblox en Inconto.

Punch-out / Roundtrip
Dit is de meest gebruikte oplossing. Vanuit uw inkoopsysteem opent u met een druk op de knop Manutan.nl met daarin uw assortiment met uw eigen prijzen. Na het vullen van het winkelmandje wordt de inhoud mee genomen naar uw eigen systeem. Hier kunnen de nodige controles worden uitgevoerd voordat de feitelijke bestelling wordt verstuurd naar Manutan.

Statische catalogus / hosted catalog
Als u onze productinformatie in uw eigen inkoopsysteem wilt opnemen zonder gebruik te maken van de koppeling naar onze webshop, dan kunnen wij hier de benodigde productinformatie voor leveren.

Al met al kan er door het inzetten van e-ordering al snel 12 procent bespaard worden op inkoopkosten. Zo zijn er minder handelingen dan wanneer er op papier wordt besteld, en dus ook minder kans op fouten.

In 5 stappen besparen

Wilt u meer weten of een persoonlijk advies?
Bel dan Manutan Key Account Service 030 229 66 30.
Zij helpen u graag verder hoe je in 5 stappen maar liefst 40% kan besparen op uw secundaire inkoop.

Bekijk ook de video over All4You, de gratis e-procurement oplossing van Manutan:

Zie ook:
All4You, het makkelijke inkoopsysteem
E-procurement oplossingen
Slimmer inkopen – whitepaper
Slideshare slimmer inkopen
infographic slimmer inkopen

Heeft dit artikel u op weg geholpen of heeft u iets toe te voegen?
Laat een reactie achter, ik hoor graag van u!

Volg Manutan op