Manutan lanceert Vendor Leasing; een volledig pakket aan mogelijkheden

Slim en efficiënt werken

Geen enkele organisatie koopt nog een printer of kopieermachine, iedereen leaset zulke apparaten. Dat is al jaren zo. We kiezen er massaal voor om niet in een keer de investeringssom te betalen en te kiezen voor gemak inclusief extra service zoals onderhoud. Dus waarom zouden we dit niet doen met investeringsgoederen voor bijvoorbeeld magazijn, kantoor of terrein? Vendor Leasing geeft je de mogelijkheid een duurzame investering te doen, waardoor je niet achterblijft op je concurrenten, je jouw organisatie de ruimte geeft om te groeien zonder dat je te veel risico loopt.

Aangename werkomgeving 

Verduurzamen is een hot topic bij veel organisaties, we werken toe naar een wereld waarin bewustere keuzes worden gemaakt als het gaat om investeringen en waarin gebruiksgoederen een langere levensduur krijgen. Die bewustwording zien we ook terug in het veld waarin Manutan opereert: kantoor, werkplaats, terrein en magazijn. Er wordt aan alle kanten geïnvesteerd in een prettige werkomgeving. Niet alleen op locatie, maar ook nu er in korte tijd en masse vanuit de thuiskantoren moet worden gewerkt. De Corona-crisis heeft geleid tot een radicaal andere manier van werken en ondernemen. Iedereen wil dat zijn medewerkers fijn kunnen werken. De mentale belasting is al hoog, dus doen we er graag al het mogelijke aan om vanuit werkgeversperspectief de mensen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Dat vraagt om een investering in de toekomst en dus in de organisatie. 

“Het pakket aan flexibele oplossingen wordt met de komst van Vendor Leasing nog verder uitgebreid.” 

Meer dan een dozenschuiver  

Met de komst van vendor leasing bij Manutan wordt er nu een alternatief geboden voor het kopen van investeringsgoederen vanaf €20.000,-. Dit concept is niet alleen interessant voor kantoor en magazijn. Maar ook horeca, het buitenterrein en overige sectoren waarin investeringsgoederen nodig zijn.

Ramon Kok, Managing Director van Manutan Benelux, Duitsland, Scandinavië en Oost-Europa: “Dat we bij Manutan nu ook instappen en het concept Vendor Leasing gaan aanbieden is niet verrassend. Ontzorgen zit in ons bloed, het is de standaard bij Manutan. Het pakket aan de flexibele oplossingen wat we bieden wordt hiermee nog verder uitgebreid, we zijn tenslotte meer dan een dozenschuiver. We starten in Nederland als eerste werkmaatschappij van de Manutan Group met dit concept. Het is mooi dat we de ruimte krijgen om dit te ontwikkelen voor de Nederlandse markt. Na Nederland zal ook België volgen, maar iedere markt verschilt toch weer en vraagt om een specifieke aanpak. Daarom focussen we nu eerst op Nederland en rollen we daarna verder uit.”. 

Societé Generale Equipment Finance 

In hun zoektocht naar de ideale financiële partner, is Manutan uitgekomen bij Societé Generale Equipment Finance (SGEF).  “Het belangrijkste punt voor ons bij de opstart van het project Vendor Leasing was dat er voor de klant zo min mogelijk moest veranderen als we dit gingen aanbieden. Wij moeten hun contactpersoon blijven, de snelle doorlooptijden moeten blijven bestaan. Daarbij mag de klant geen hinder mag ondervinden in het zoeken naar een externe financieringspartner en komt er geen aanslag wordt gedaan op de liquide middelen. Wij zijn onder andere om die redenen gaan samenwerken met Societé Generale Equipment Finance. Een betrouwbare partij met volop ervaring in leasing.” Vertelt Mark Oosterhof, Finance & Control Manager van Manutan Benelux en Duitsland.  

Laag risico 

Dat Manutan de samenwerking met SGEF is aangegaan maakt vendor leasing ook interessant voor kleinere partijen. SGEF gaat helemaal uit van hun eigen kredietcheck, wat meer mogelijkheden biedt maar geen extra risico’s met zich meebrengt. Niemand zit tenslotte te wachten op klanten die in de financiële problemen komen. Manutan wil haar klanten bovendien niet met lasten opzadelen die zij niet kunnen dragen. Het is in het belang van zowel Manutan, SGEF maar vooral van onze klant dat de financiële situatie goed in kaart wordt gebracht. Door hun eigen check houden zij het risico voor de klanten zo laag mogelijk. Mark Oosterhof: “De kredietcheck is absoluut nodig maar zorgt overigens niet voor een veel langere doorlooptijd. Natuurlijk wordt het nauwkeurig bekeken, maar onze klanten kunnen gewoon rekening houden met de snelle doorlooptijden die zij gewend zijn van ons.”. 

“Behoeftes binnen een organisatie veranderen, met Vendor Leasing kun je weloverwogen keuzes maken over investeringsgoederen.”

One stop partner 

Ramon Kok: “De tijd was nu rijp voor dit project bij Manutan, ik heb veel dergelijke concepten gezien in de wereld van document management (kopieermachines en printers – red.) en die kennis heb ik meegenomen naar onze organisatie. Het is goed dat Manutan zich vanaf nu ook kan profileren als complete speler in de markt door het aanbieden van de service Vendor Leasing. Het geheel staat als een huis, onze mensen zijn betrokken bij het project en kunnen daardoor onze klanten goed adviseren. We doen het goed, of we doen het niet.

Ik verwacht er veel van, we zijn nu echt een one stop partner. Manutan is allang meer dan alleen magazijninrichtingen. Daarbij nu ook het faciliteren van deze financiering in de vorm van leasing.”. Vendor leasing wordt dus steeds normaler en past in de huidige tijdsgeest. Behoeftes binnen een organisatie veranderen. Door gebruik te maken van leasing kun je aan het einde van de contractduur een weloverwogen keuze maken over de investeringsgoederen. Gaan we hier mee door en nemen we ze over of zijn we toe aan een andere stap. Hierdoor stel je jezelf en je organisatie in staat om te blijven groeien zonder dat je wordt geremd door een grote investeringssom.  

Het hele rapport van McKinsey is hier te lezen. 

Kruizinga.nl  

Hoewel Vendor Leasing bij Manutan nieuw is, is het verhuren van producten binnen de Manutan Group niet vreemd. Met de overname van Kruizinga.nl in september 2019, was er in een keer een grote partij bij die hier bedreven in is. Ramon Kok: “Het is goed dat we bij Manutan nu ook deze tak van sport beheersen. Met de komst en de kennis van Kruizinga.nl hebben we ons aanbod in assortiment en diensten enorm uitgebreid. De verhuur van producten vervult immers een andere behoefte in dan het aangaan van een leasecontract of het aanschaffen van investeringsgoederen. Dat we nu samenwerken is een waardevolle aanvulling voor alle partijen.”.  

Zoals we al begonnen; Vendor Leasing is niets nieuws, denk vooral aan alle geleasete apparaten en bedrijfsmiddelen die overal staan. Voor Manutan daarentegen is het wel nieuw. Maar in samenwerking met Societé Generale Equipment Finance is er een betrouwbaar concept opgezet. Klaar voor een duurzame toekomst.  

Meer informatie over de nieuwe service: Vendor Leasing

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Naam *

Email *

Telefoonnummer

Bericht *

Verzenden

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 14 juni 2021

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen