Wat is een vrij locatiesysteem?

Slim en efficiënt werken

Een vrij locatiesysteem, of free bin system in het Engels, is een voorraadbeheermethode waarbij goederen op elke beschikbare plaats in een magazijn kunnen worden opgeslagen, in plaats van op een vooraf toegewezen locatie. Dit systeem is flexibel en helpt bij het maximaliseren van de opslagruimte en het verminderen van de tijd die nodig is om goederen op te slaan en te lokaliseren.

Voorraadbeheermethode waarbij goederen op elke beschikbare plaats in een magazijn worden opgeslagen, in plaats van op een vooraf toegewezen locatie.

Voordelen van een vrij locatiesysteem

Flexibiliteit

Het vrij locatiesysteem is een magazijn opslag systeem en biedt een hoge mate van flexibiliteit. Goederen kunnen worden opgeslagen waar ruimte beschikbaar is, wat vooral handig is in magazijnen waar de voorraad vaak verandert.

Efficiëntie

Door het verminderen van de tijd die nodig is om een opslaglocatie te vinden en het eenvoudiger maken van het opslagproces, kan de efficiëntie van het magazijnbeheer worden verhoogd.

Maximalisatie van ruimte

Dit systeem helpt bij het maximaliseren van de beschikbare opslagruimte door gebruik te maken van elke beschikbare plek, wat kan zorgen voor lagere opslagkosten.

Overwegingen bij het implementeren van een vrij locatiesysteem

Technologie

Het is belangrijk om een voorraadbeheersysteem te hebben dat in real-time kan bijhouden waar goederen zijn opgeslagen, om verwarring en verlies van goederen te voorkomen.

Training

Medewerkers moeten worden getraind om te werken met het systeem en te begrijpen hoe ze snel en efficiënt goederen kunnen terugvinden.

Beheer

Hoewel het een flexibel systeem is, vereist het nog steeds een zekere mate van beheer om ervoor te zorgen dat het magazijn ordelijk blijft en de efficiëntie behouden blijft.

De kracht van flexibiliteit in magazijnbeheer

Het vrij locatiesysteem is een efficiënte en flexibele manier om het magazijnbeheer te verbeteren. Toch vereist het een goede technologische ondersteuning en training van het personeel om het meeste uit dit systeem te halen. Met de juiste implementatie en beheer, kan het een waardevolle toevoeging zijn aan je magazijnbeheer strategie.

Optimaliseer je magazijnruimte met Manutan

Ben je geïnteresseerd in het optimaliseren van je voorraadbeheer? Bezoek onze blog voor meer diepgaande artikelen over dit onderwerp.. 

Heb je hulp nodig bij de implementatie of wil je meer weten over hoe dit systeem het beste kan worden geïntegreerd in jouw huidige magazijn opstelling? Neem dan contact op met ons Manutan team. We staan klaar om je te adviseren en je te helpen bij het kiezen van de juiste oplossingen voor jouw specifieke behoeften.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 4 maart 2024

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen