Wat kost palletopslag?

Slim en efficiënt werken

De prijs voor het opslaan van pallets kan flink uiteenlopen, afhankelijk van diverse factoren zoals de locatie van het magazijn, de totale opslagcapaciteit, en de gekozen opslagmethodes. Hierdoor is het niet eenvoudig om direct een concreet bedrag te noemen voor de kosten van palletopslag zonder rekening te houden met deze aspecten.

Wat kost het om pallets met goederen op te slaan? Waar moet je aan denken?

De volgende factoren kunnen de kosten beïnvloeden:

  • Locatie van het magazijn: De prijs voor magazijnruimte kan sterk variëren per locatie. Zo zijn de kosten voor een magazijn in een stedelijke omgeving over het algemeen hoger dan in een landelijke omgeving.

  • Totale opslagcapaciteit: De omvang van het magazijn en het aantal beschikbare palletplaatsen speelt ook een rol. Meer palletplaatsen betekent meer opslagruimte, maar ook hogere kosten. Je kunt de kosten van palletplaatsen handmatig berekenen met de formule: Aantal palletplaatsen = (Totale magazijnoppervlakte / Oppervlakte per pallet inclusief looppaden) x (Totale magazijnhoogte / Hoogte per gestapelde pallet).

  • Type opslagsysteem: De kosten kunnen ook worden beïnvloed door het type opslagsysteem dat wordt gebruikt. Sommige systemen, zoals palletstellingen, maken efficiënter gebruik van de ruimte maar kunnen hogere initiële kosten met zich meebrengen.

Om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de kosten voor palletopslag, is het raadzaam om een kostenberekening te maken. Hierbij bereken je eerst de kosten van de magazijnruimte per vierkante meter, gevolgd door de kosten per palletplaats door de totale magazijnkosten te delen door het aantal palletplaatsen. Vergeet niet ook de operationele kosten zoals personeel, energie en onderhoud mee te nemen in deze berekening.

Ten slotte, het is mogelijk om te besparen op de kosten van palletopslag door te investeren in efficiënte opslagsystemen en de opslag processen regelmatig te herzien en te optimaliseren. Zo kun je de beschikbare ruimte in het magazijn maximaal benutten en uiteindelijk de kosten drukken.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 11 december 2023

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen