Bureaustoel kopen? Lees eerst dit over een goede zithouding

Ergonomie op de werkvloer

Bureaustoelen zijn er in verschillende soorten en maten, hieronder wordt besproken welke dat zijn en waar je op moet letten bij het kiezen, kopen en gebruiken. We hebben onze collega’s van de helpdesk gevraagd wat ze over de bureaustoel kunnen vertellen: “Als je ziet hoe lang kantoormedewerkers op bureaustoelen zitten besef je dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is.”

De beste bureaustoel kiezen

“Bij het kiezen van de beste bureaustoel moet je op drie dingen letten: zitduur, type werkzaamheden en lichaamsbouw.” We bespreken ze hieronder:

  • Zitduur: hoe langer u zit, hoe comfortabeler de stoel moet zijn, met mechanismen die voor een zekere mate van dynamiek zorgen. Er zijn bureaustoelen met een aanbevolen zitduur van 3 tot 5 uur en professionele stoelen waarop je 8 uur of meer kunt zitten.

  • Type werkzaamheden: hoe preciezer en specifieker de werkzaamheden, hoe meer afstelfuncties vereist zijn om goed te kunnen zitten.

  • Lichaamsbouw van de gebruiker: u moet uw stoel kunnen afstellen op uw lengte en gewicht.

De ideale instelling van een bureaustoel

De ideale instelling van een bureaustoel bepaalt u als volgt: ga goed in de stoel zitten, met uw rug tegen de rugleuning aan en stel het volgende af:

  • De zithoogte en zitdiepte zodat uw voeten plat op de grond staan en uw benen een rechte hoek vormen.

  • De hoogte van de rugleuning zodat de lendesteun goed in de holling van uw onderrug zit.

  • De hoogte van de armleuningen zodat uw armen zo dicht mogelijk bij uw lichaam zitten en een rechte hoek vormen.

  • De kantelkracht van de rugleuning zodat de rug goed wordt ondersteund, zonder te forceren (niet te hard, niet te zacht).

Bekijk ook deze video van bureaustoel Point 90:

In de ‘Koopwijzer bureaustoelen‘ tref je een overzicht aan van alle mogelijke afstellingen en mechanismen van de bureaustoel.

Met bovenstaande informatie heb je een goede indruk van wat er bij het kopen van bureaustoelen komt kijken, klik hier om het assortiment bureaustoelen op Manutan.nl te bekijken. En als je er dan nog niet uitkomt mail je natuurlijk de Helpdesk van Manutan, de medewerkers weten alles van bureaustoelen en helpen je graag verder.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

De gids om je werkplaats perfect in te richten

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 8 april 2018

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen