Voorjaarsschoonmaak: een duurzame aanpak lóónt

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer

De natuur ontwaakt! Wie naar het werk fietst, ruikt dat de lente in de lucht hangt. Begint het te kriebelen om je werkplek op te ruimen en de archiefkasten of het magazijn onder handen te nemen? Je kunt je natuurlijk focussen op de probleemzones waar je oog toevallig op valt, maar je bereikt veel meer als je kiest voor een duurzame voorjaarsschoonmaak, zeker wanneer jouw organisatie het MVO-beleid hoog in het vaandel heeft staan. Wat een duurzame schoonmaak inhoudt? Dat lees je hier!

Een schone omgeving houdt medewerkers gezond

Het voldane gevoel wanneer je werkomgeving na een stevige poetsbeurt weer schoon is, is goud waard. Maar een voorjaarsschoonmaak heeft nog meer voordelen. Een betere hygiëne op de werkvloer leidt namelijk tot gezondere, productievere én gelukkigere werknemers. Hoe dat komt? Ziektekiemen vind je niet alleen op de traditionele plaatsen, zoals in de bedrijfskeuken en op het toilet, maar evengoed op deurklinken, telefoons,  toetsenborden en andere apparatuur die tijdens poetsbeurten weleens over het hoofd gezien worden. Een grondige voorjaarsschoonmaak heeft dus een directe impact op het ziekteverzuim.

Duurzame voorjaarsschoonmaak met de juiste producten

Verder staat of valt een duurzame voorjaarsschoonmaak met de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. Wist je dat het regelmatig gebruik van niet-ecologische schoonmaakmiddelen even schadelijk is voor de gezondheid als roken? Wie vaak aan de slag gaat met giftige reinigingsmiddelen heeft een grotere kans op ademhalings- en longproblemen.

Allesreiniger en de alternatieven

Op zoek naar een duurzaam alternatief voor je traditionele schoonmaakproducten? Haal om te beginnen allesreiniger in huis. Zo’n algemeen product is beter dan een apart middeltje voor elke klus – en het werkt net zo goed. Maar let op: allesreinigers bevatten vaak giftige stoffen. Koop allesreinigers van milieuvriendelijke merken (die synoniem zijn met biologisch afbreekbare middelen van plantaardige oorsprong) of vervang ze door alternatieven die mens- en milieuvriendelijk zijn. Vrijwel alle gladde oppervlakken kun je bijvoorbeeld met bruine zeep schoonmaken, terwijl soda dé oplossing is voor alles wat ontvetten en desinfecteren betreft.

Helemaal klaar om in de voorjaarsschoonmaak te duiken? Vraag je collega’s om samen de klus te klaren. Vele handen maken licht werk!

Wil je meer weten over efficiënt opruimen en duurzaam schoonmaken? Bekijk dan zeker onze andere blogartikelen en ontdek ons assortiment ecologische schoonmaakproducten. Je kunt ook altijd terecht bij onze helpdesk voor meer informatie.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Veilig werken in alle omstandigheden? Laat je bijstaan door Manutan

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 3 maart 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen