Koopwijzer: zo kies je de juiste Manutan EXPERT intern transportwagen voor al je handlingactiviteiten

Ergonomie op de werkvloer

Het is een kei in handling: het zorgt ervoor dat je teams geen zware ladingen hoeven te versjouwen en dat deze gemakkelijker te vervoeren zijn. In het magazijn is de wagen onderdeel van de basisuitrusting om materialen gemakkelijk te verplaatsen en de goederenstromen te optimaliseren. Manutan EXPERT biedt een breed assortiment wagens voor intern transport. Welke moet ik kiezen uit al deze modellen? Bodem, looproutes, producten en het milieu zijn allemaal doorslaggevende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Lees wat Gwenaëlle Bouvier, Key Account Manager bij FIMM, te zeggen heeft over het maken van de juiste keuze.

Manutan trolley handling
Manutan intern transport wagens koopwijzer

De verschillende modellen Manutan EXPERT wagens

Een trolley voor elke behoefte! Het merk Manutan EXPERT helpt je teams om goed te werken. Ontdek de verschillende modellen wagens die Manutan EXPERT aanbiedt en maak een keuze die past bij jouw behoeften.

Transportwagen met plateaus

De transportkar met plateaus is geschikt voor het vervoer van kleine voorwerpen, zoals:

  • Pakjes;

  • Post;

  • Mappen;

  • Gerechten;

  • Enz.

De transportwagen met vaste achterwand en zijwanden

De trolley met vaste achterwand en zijwanden is de basiswagen voor het regelmatig vervoeren van zware en omvangrijke ladingen. Hij is stevig en dankzij de zwenkwielen gemakkelijk te manoeuvreren. Als je goederen kunnen gaan rollen, kies dan voor een model met zijwanden of afneembare zijwanden.

Gaaswandwagen

Deze gaaswandwagen is eenvoudig te gebruiken. Gaastrolleys zijn beschikbaar in verschillende modellen: van de magazijnwagens van staaldraad die in supermarkten worden gebruikt tot de Manutan EXPERT-gaasrekken voor grote hoeveelheden goederen. Ze bieden ventilatie en zichtbaarheid.

De vaste wagen van Manutan EXPERT

De vaste trolley van Manutan EXPERT houdt de lading op een constante hoogte, ongeacht het gewicht. Het niveau van het platform past zich automatisch aan bij het laden en lossen. Deze ergonomische trolley voorkomt het risico op RSI. Hij wordt vooral gebruikt in de horeca-sector.

Sommige modellen zijn uitgerust met een verwarmingssysteem, terwijl andere koelsleuven hebben. De waszakwagen met opstaande bodem wordt gebruikt om linnengoed te vervoeren in de wasserijsector.

De containertrolley

De containertrolley, die populair is in magazijnen, wordt gebruikt om goederen veilig te verplaatsen en op te slaan. Dankzij de afneembare wanden is hij zeer geschikt voor opslag. Door zijn hoogte neemt de rolcontainer weinig ruimte in beslag.

Bakkenwagen

Heb je kleine onderdelen in een bak die je snel moet kunnen pakken? Kies dan een bakkenwagen om het verzamelen te vergemakkelijken.

Pallettruck

De twee vorkarmen van de pallettruck schuiven onder de pallet en tillen deze op. Zijn maximale draagvermogen is 5.000 kg. Hierdoor kost het dragen van zware lasten niet veel moeite. Handbediend, semi-elektrisch of elektrisch: het is de onmisbare machine voor het laden en lossen van vrachtwagens.

De Manutan EXPERT vorkheftruck

De Manutan EXPERT-vorkheftruck kan lasten tot 5.000 kg transporteren en heffen. De hefhoogte bedraagt meer dan 4 meter. Hij wordt vaak gebruikt voor magazijnstellingen.

Een Manutan EXPERT transportwagen kiezen: vragen die je zichzelf moet stellen

Voor elk doel is er een trolley. De behoeften verschillen naargelang je post, orderverzamelbakken of grote gipsplaten vervoert. Je gebruikt niet dezelfde verrijdbare plateauwagen voor het vervoeren van een product van 50 kg als voor het verplaatsen van 500 kg goederen. Bij de keuze van je Manutan EXPERT-trolley moet je rekening houden met je omgeving en je behoeften.

Van welk materiaal moet je transportwagen gemaakt zijn?

Het materiaal van de wagen is één van de criteria waarmee je rekening moet houden bij het maken van je keuze.

Roestvrij staal

Roestvrij staal is een zeer hygiënisch materiaal. Bacteriën kunnen zich er niet aan hechten. Het is geschikt voor vochtige omgevingen omdat is bestand is tegen corrosie. Bovendien voldoet de roestvrijstalen plateauwagen van Manutan EXPERT aan de hygiënenormen van de voedselverwerkende, catering- en farmaceutische industrie. Daarnaast is het de perfecte keuze voor een ecologisch verantwoorde aankoop. Roestvrij staal is robuust, kleurvast en volledig recyclebaar.

Kunststof

Kunststof is een sterk, lichtgewicht materiaal. De kunststof trolley met dienbladen is gemakkelijk te manoeuvreren. Hij is ideaal voor het verplaatsen van dossiers op kantoor of voor het vervoer van kleine goederen in een krappe ruimte.

Hout

De houten trolley met dienbladen is gemakkelijk te hanteren en kan ook zware ladingen dragen. Hout is een hoogwaardig materiaal. Het ziet er fraai uit en past perfect bij het meubilair in een werkplaats, kantoor of winkel.

ESD

De ESD (ElectroStatic Discharge) trolley is ontworpen om elektrostatische ontladingen te weerstaan. Het materiaal krijgt een speciale behandeling, zoals een ESD-epoxy-poedercoating. Het is de beste keuze om je elektronische apparatuur te beschermen tegen het risico op elektrische schokken.

Aluminium

De aluminium transportwagen is licht van gewicht, maar kan toch zware ladingen dragen. Hij is ook bestand tegen corrosie. Het is de ideale trolley voor gebruik buitenshuis, in koelruimtes of laboratoria.

Wat is het volume van je product?

Productformaat, grootte en gewicht zijn ook van invloed op de keuze van de juiste trolley. Als je lange buizen opslaat in een magazijn, heb je een trolley nodig voor lange, omvangrijke ladingen. Dankzij de wielen kan de transportwagen gekanteld worden, waardoor het veel gemakkelijker is om de lading op te tillen en neer te laten.

In welke omgeving wordt de trolley gebruikt?

Let op het soort ondergrond waar je trolley op rijdt en de breedte van doorgangen en gangpaden. Er is geen sprake van het blokkeren van je trolley vanwege een verkeerd ingeschatte breedte. Een Manutan EXPERT opvouwbare trolley of een professionele steekwagen zijn ideaal voor gebruik in kleine ruimtes.

Ergonomie gaat voor alles: een transportwagen die het werk makkelijker maakt

Een trolley moet ergonomisch zijn, omdat hij gedurende de dag continu wordt geduwd en gestopt. Dankzij de manoeuvreerbaarheid kun je je efficiënter verplaatsen en verminder je het risico op RSI en ongevallen.

Dit criterium zou een belangrijke rol moeten spelen bij je keuze als het gaat om het verplaatsen van zware lasten (40 kg of meer). In combinatie met bakken is de trolley volledig in lijn met de Lean Management-aanpak. De Manutan EXPERT-trolleys zijn modulair en kunnen worden uitgerust met accessoires om aan je behoeften te voldoen.

Hoe kunt je je plateauwagen ergonomischer maken?

  • Wielen: afhankelijk van hun positie en materiaal kunnen ze schokken beter absorberen en het verplaatsen vergemakkelijken.

  • Duwondersteuning: aandrijfsystemen verminderen de inspanning die nodig is om de trolley te besturen aanzienlijk.

  • Geïntegreerde loopplanken: deze vermijden onnodige bewegingen en zijn ontworpen om orderverzamelen en ordervoorbereiding te vergemakkelijken.

  • Dienbladen: voeg een antislipmat toe om te voorkomen dat producten wegglijden.

  • Handgrepen: kies ze zorgvuldig om een goede grip op de trolley te garanderen.

  • Elektrische wagen: deze zie je steeds vaker in het magazijn 4.0 en zorgen voor een comfortabel transport.

Alles over wielen: de juiste wielen kiezen voor je trolley

Heb je de juiste trolley voor jouw behoeften gevonden? Nu hoef je er alleen nog maar passende wieltjes bij te zoeken. De wielen zijn essentieel voor de soepele werking van je trolley. Afhankelijk van het materiaal en de positie onder het platform van de trolley zorgen de wielen voor meer of minder flexibiliteit, zodat je comfortabel kunt werken.

Vast of zwenkend?

Voor lineaire verplaatsingen van punt A naar punt B, kies je voor vaste wielen. Bevat de route bochten door rekken en stellingen? Kies zwenkwielen om je intern transportwagen gemakkelijker te kunnen besturen.

Welk materiaal?

Polypropyleen en polyamide zijn harde materialen die zeer geschikt zijn voor vlakke vloeren, terwijl rubberbanden zachter en geschikt zijn voor alle terreinen. Het is vaak het soort ondergrond dat bepaalt welk materiaal het meest geschikt is voor je trolley.

Kijk goed naar je omgeving en de paden: een gietijzeren wiel is het meest geschikt voor een glad, vlak oppervlak binnenshuis, terwijl een pneumatisch wiel geschikt is voor buitengebruik en de schokken die veroorzaakt worden door een beschadigde, hobbelige of oneffen ondergrond zal opvangen.

Welke maat?

Hoe kleiner de wielen van je trolley, hoe harder je moet duwen. Als je zware lasten moet vervoeren, kun je het beste wielen met een grote diameter gebruiken om het aantal omwentelingen en dus de duwkracht te verminderen.

Maak van je handmatige trolley een elektrische trolley

Dankzij gemotoriseerde wielen kun je van je handmatige trolley een elektrische trolley maken. De trolley is eenvoudig te monteren en gemakkelijk te bedienen met de bedieningshendel. Daarnaast biedt hij pieksnelheden tot 4 km/u en een grotere efficiëntie.

Met deze trolley kun je een maximum aan ladingen verplaatsen met een minimum aan inspanning. In het uitgebreide Manutan EXPERT assortiment vind je gemakkelijk een product dat je teams tijd zal besparen en er tegelijkertijd voor zal zorgen dat het werk veilig wordt uitgevoerd. Het zal je helpen om de efficiëntie van je bewegingen te optimaliseren, waardoor vermoeidheid wordt verminderd.

Ontdek onze productcategorie Intern transportwagens.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

De gids om je werkplaats perfect in te richten

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 21 februari 2024

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen