4 tips voor een inspirerende buitenruimte

Slim en efficiënt werken

Even lekker naar buiten is een heerlijke onderbreking van je werkdag waarvan je opknapt. Gewoon snel een frisse neus halen of juist uitgebreid buiten lunchen met je collega’s is dan ook iets dat veel werknemers belangrijk vinden. Wil jij ook een relaxte buitenruimte inrichten bij jouw bedrijf? Wij helpen je op weg met enkele handige en inspirerende tips.

Ga naar buiten en kom tot rust

Wist je dat ongeveer de helft van de Nederlandse werknemers* het belangrijk vindt dat ze buiten kunnen lunchen? En dat 1 op de 5 werknemers de mogelijkheid wil hebben om die (muffe) vergaderruimte in te ruilen voor een vergadering of overleg in de buitenlucht? Redenen genoeg dus om de buitenboel aan te pakken. En dat is gemakkelijker dan je denkt. Onderstaand een paar praktische ideeën om een inspirerende buitenruimte te creëren.

Tip 1: Samen buiten lunchen aan de picknicktafel

Een picknicktafel brengt collega’s letterlijk en figuurlijk samen en nodigt uit het bureau even te laten voor wat het is. Samen in de zon lunchen en jezelf verwennen met wat extra vitamine D, je voelt je er ongetwijfeld beter door! Of wil je tussendoor even lekker buiten zitten met je laptop of om wat papierwerk af te handelen? Dan is zo een tafel de ideale plek om buiten te werken.

Tip 2: Buitenbankjes om even lekker in het zonnetje zitten

Buitenbankjes zijn qua buitenmeubilair eigenlijk gewoon onmisbaar als je comfortabel buiten wilt zitten. Bankjes voor buiten zijn daarnaast een mooie manier om de gewenste uitstraling van je bedrijf te versterken. Ga je bijvoorbeeld voor een natuurlijke look? Kies dan voor een houten bankje. Of ga je voor een strakke uitstraling met design bankjes voor buiten? Er zijn volop mogelijkheden door te spelen met stijlen. Mooi voor het oog én ook nog eens een uitnodiging om vaker een frisse neus te halen.

Tip 3: Even ontspannen in de loungehoek

Wil je het groots aanpakken? Creëer dan een volledige loungehoek waarin jij en je collega’s lekker kunnen relaxen tijdens de lunchpauze of tussentijdse break. Ook hier kun je natuurlijk alle kanten op. Van comfortabele luxe loungesets tot een ‘hangplek’ met zitzakken en het nodige groen. Of maak zelf je eigen buitenbank van pallets. Zo creëer je vrij eenvoudig een plek om op je gemak een frisse neus te halen of om in een ontspannen setting met je collega’s te vergaderen. En voor een creatieve brainstormsessie is zo een relaxhoek natuurlijk helemaal geweldig!

Tip 4: Opgeruimd staat netjes

Veel mensen denken dat functioneel hetzelfde is als saai. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een vrolijke prullenbak in plaats van die saaie ‘klassieke’ prullenbak. Voeg vervolgens nog een rookzuil met strak design toe en je hebt een plek die zowel functioneel, schoon als mooi is. Er zijn mogelijkheden genoeg!

Advies over buitenmeubilair?

Wil je meer weten over ons buitenmeubilair of de mogelijkheden om jouw buitenruimte opnieuw in te richten? Kijk op onze shop, lees ook onze andere blogs of contacteer de Manutan helpdesk voor vrijblijvend advies. We maken jouw werkplek graag leuker!

*) Onderzoek in opdracht van Manutan onder 900 Nederlands werknemers.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Leer om je bedrijfsuitgaven in de hand te houden en je rendement te verhogen.

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 4 mei 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen