Een entresolvloer in het magazijn – 6 tips ter overweging

Kantoorinrichting en magazijninrichting

Een platformvloer, ook wel platform, etagevloer of verdiepingsvloer genoemd, is eigenlijk een extra verdieping tussen de vloer en het dak van het magazijn. Het is een ideale manier om de opslagruimte van je magazijn snel te verdubbelen. Hieronder een aantal tips.

||

In één klap dubbel zo veel opslagruimte!

Stel, je komt ruimte tekort in je huidige magazijn. Eigenlijk moet je verhuizen, maar het huurcontract loopt nog een paar jaar en je zoekt een slimmere oplossing. Of je wilt je waardevolle artikelen of medicijnen graag apart en binnen een afgesloten ruimte van je magazijn bewaren. Met een entresol kun je in korte tijd een prachtige extra ruimte creëren.

Entresol met kantoorEr bestaan verschillende toepassingen voor een platform. Het ene bedrijf wil een platformvloer die beveiligd is, maar die ook makkelijk te demonteren is om ergens anders weer op te zetten. Of… een ander bedrijf wil er een in de kleuren van de bestaande bedrijfshal. Sommige bedrijven gebruiken de platformvloer als kantine, archief, verhoogde plek voor kantoren of compleet ingerichte vergaderruimte. Met een platformvloer kan je dus heel wat kanten uit.

Zo wilde Terberg Group BV een entresol die niet alleen beveiligd was, maar ook makkelijk te demonteren en ergens anders weer op te zetten. En… in de kleuren van de bestaande bedrijfshal. Bekijk hier de video.

6 tips als je een entresol overweegt:

  1. Een entresol biedt de kans om snel en tegen lagere kosten flink meer opslagcapaciteit te krijgen
  2. Bedenk goed waar je de entresol voor wilt gebruiken. Elke toepassing kent zijn eigen kansen en uitdagingen
  3. Vraag een adviseur eens om vrijblijvend mee te denken. Hij kent alle do’s en don’ts en kan zorgen voor maatwerk. Er is heel veel mogelijk
  4. Houd goed rekening met: bereikbaarheid, veiligheid, stabiliteit en capaciteit, om maar een paar dingen te noemen
  5. Zoek een leverancier die niet alleen kan leveren, maar ook compleet kan monteren, demonteren en weer verhuizen
  6. Zorg ervoor dat alles officieel BMWT gekeurd is!

Een goede adviseur geeft je uitgebreid advies. Wist je bijvoorbeeld dat een entresol je ook kan helpen de routing en opslag in het magazijn een stuk efficiënter te maken?

Wil je daar meer over weten, bel me gerust!

Eddy van SasEddy van Sas
Rapid Racking Adviseur
030 229 63 89

Manutan blijft volop investeren in producten en diensten die het werk veiliger, makkelijker en socialer maken. Wil je meer weten over entresols of praktijkvoorbeelden zien van totaaloplossingen? Bekijk dan de video of ga naar manutanprojecten.nl. Je kan natuurlijk ook de Helpdesk van Manutan bellen, zij weten er alles van en helpen je graag verder.

Volg Manutan op