Zo vies is jouw kantoor (en dit doe je eraan)

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer

Wist je dat je bureau meer dan 400 x zoveel bacteriën bevat als de gemiddelde wc-bril? En dat veel andere dingen op je bureau er niet beter vanaf komen? Tijd dus voor wat extra aandacht voor hygiëne op de werkvloer! Lees in dit artikel meer over de voornaamste bronnen van bacteriën binnen het kantoor en 5 tips om de boel schoon te houden.

Man vs. vrouw – wie is de grootste smeerkees?

Mannen hebben de reputatie dat ze hygiëne op de werkplek niet al te nauw nemen. Toch blijkt dat vrouwelijke collega’s nog erger zijn! De redenen hiervoor zijn onder andere dat ze meer contact hebben met kleine kinderen, vaker achter het bureau eten en make-up gebruiken. Die mooie bureaus zijn dus vaker schone schijn dan een schone boel.

De meest vieze plekken op de werkvloer

Afgelopen jaren zijn diverse onderzoeken uitgevoerd naar hygiëne op de werkvloer. De resultaten zijn op zijn minst opvallend. Zo blijkt een smerige werkplek niet enkel een ergernis, maar heeft dit ook een negatieve invloed op je productiviteit. Daarnaast weten we inmiddels ook wat de voornaamste brandhaarden van bacteriën zijn in de kantooromgeving. Onderstaand de grootste ‘bacteriënverzamelaars’ op een rij:

  • Die ene mok die nooit afgewassen wordt

  • De telefoon

  • Het bureau

  • Het toetsenbord en de muis

  • Potloden en pennen waarop gekauwd is

5 tips om je bureau en werkplek schoon te houden

Begint het al te kriebelen? Ga dan aan de slag met onderstaande 5 tips om je bureau schoon te maken en houd de boel fris:

  1. Toetsenbord schoonmaken Je hebt het misschien niet door, maar je toetsenbord zit vol met bacteriën. Tijd dus om de boel schoon te maken. Schud hiervoor het toetsenbord ondersteboven uit en reinig het vervolgens met een vochtig doekje of ontsmettingsmiddel voor het toetsenbord.

  2. Desinfecteer regelmatig je bureau en accessoires Haal ook regelmatig een schoonmaakdoekje of vel poetspapier over je bureau. Er zijn verschillende antibacteriële middelen waarmee je direct een einde maakt aan die woekerende bacteriën. Vergeet ook niet je muis en beeldscherm schoon te maken.

  3. Laat geen eten slingeren Eten is een voorname bron van bacteriën. Laat dus geen eten slingeren en maak je bureau even schoon als je gemorst hebt.

  4. Was regelmatig je handen Een betere hygiëne op de werkvloer begint ook bij jezelf. Was eens wat vaker je handen en zorg dat er handzeep of een zeepdispenser in de buurt is. Zo voorkom je dat je zelf degene bent die er een vieze boel van maakt.

  5. Zet afvalbakken neer Veel werknemers laten afval langer liggen omdat er geen prullenbak in de buurt staat. De oplossing is dus simpel: meer afvalbakken op het kantoor.

Vraag het onze hygiëne specialist

Tot zover onze tips voor een schoner kantoor. Wil jij meer weten over hygiëne op de werkvloer? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs, wij kijken graag met je mee.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Veilig werken in alle omstandigheden? Laat je bijstaan door Manutan

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 6 januari 2020

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikelen