https://images.ctfassets.net/uhppcne606gg/2xOhMfZipErRzcJCvq4l4C/932344c4b5acf65155c25dab50cf053f/01.Magazijninrichting-1190x350.jpg

Kantoorinrichting en magazijninrichting

De inrichting van je kantoor of magazijn is geen appeltje-eitje. Integendeel! Het heeft een niet te onderschatten invloed op de productiviteit, maar ook op de gezondheid en motivatie van alle medewerkers. Is er in jouw organisatie op dit vlak werk aan de winkel? Hou je bijvoorbeeld al rekening met het ‘werken van de toekomst’ en het feit dat werknemers misschien niet meer continu op kantoor (moeten) zijn, maar meer thuiswerken? Manutan helpt bedrijven met een complete kantoorinrichting of magazijninrichting, en geeft zelf ook het goede voorbeeld! We werden in 2021 namelijk verkozen tot Great Place to Work.

Ontdek hier alle blogartikels over « Kantoorinrichting en magazijninrichting »

Receptie en ontspanningsruimte inrichten

De receptie is het visitekaartje van je organisatie. Daarom kun je dus maar beter de nodige aandacht besteden aan de inrichting! Enkele tips om in het achterhoofd te houden:

  • Waak over de zichtbaarheid en de herkenbaarheid. Concreet heeft je receptie baat bij duidelijke wegwijzers en past je receptie binnen de branding van de rest van de organisatie.

  • Stel bezoekers meteen op hun gemak met een gezellig ingerichte coffeecorner, sfeerverlichting, planten, een folderhouder, enz

  • Zorg voor de juiste akoestiek, zodat medewerkers geen last hebben van lawaai aan de receptie en andersom.


Kantoorinrichting

Een kantoor inrichten houdt méér in dan lukraak wat bureaus en bureaustoelen neerpoten. We bieden alvast een flinke portie kantoorinrichting inspiratie: van een inspirerende werkplek tot de specifieke ingrediënten die er deel van uitmaken, zoals kantoorartikelen en kantoormeubilair. Wat voor al die elementen geldt, is dat de input van medewerkers goud waard is. Zij weten hoe je tot een praktische indeling komt, welke spullen ze waar het meeste nodig hebben, en ga zo maar door. Manutan heeft bijvoorbeeld het maximum uit het eigen kantoor in het Belgische Anderlecht gehaald dankzij een nauwe betrokkenheid van onze medewerkers.


Werkplaats inrichten

Een goed ingerichte werkplaats is een werkplaats waar je al je spullen makkelijk kwijt kunt (en waar je ze ook snel weer terugvindt) én die voldoende beweeg- en werkruimte biedt. Daarnaast horen bij een slimme werkplaatsinrichting natuurlijk ook essentiële hulpmiddelen zoals een kwalitatieve werkbank en werkstoelen. In onze whitepapers over werkplaatsmeubilair en over ergonomie op de werkplaats, net als in de artikelenreeks over ‘Slim en efficiënt werken’, komt de inrichting van de werkplaats uitgebreid aan bod, dus ga daar zeker een kijkje nemen voor meer informatie over onder meer opruimen met de S5- of de SPACE-methode.


Magazijn inrichten

Magazijninrichting is geen sinecure. In een magazijn zitten algauw tien- tot zelfs honderdduizenden producten opgeslagen; er passeren honderden orders en er zijn duizenden pickmomenten per dag. Dat betekent ook dat je met de juiste inrichting heel wat kosten kunt besparen!


Klimaatbeheersing

Het spreekt voor zich dat een optimaal ingericht kantoor of magazijn niet te warm of te koud mag zijn. Klimaatbeheersing is met andere woorden een must. Wist je dat Belgische medewerkers zich massaal storen aan ? En dat een slecht binnenklimaat het sick building syndrome kan veroorzaken, dat zich uit in vervelende symptomen zoals hoofdpijn en droge ogen? Kies dus voor een optimaal werkklimaat door te investeren in hulpmiddelen zoals een ventilatiekachel en afzuiging. Werken in een omgeving vol stoom, damp of vocht is namelijk evenmin bevorderlijk voor de gezondheid!


Je buitenruimte inrichten