5 opruimtips voor je terrein

Afval scheiden en sorteren

Vind je het tijd om je terrein onder handen te nemen? Wil je het graag opruimen en reinigen of denk je zelfs aan een compleet nieuwe inrichting van het bedrijventerrein? Hieronder geven we een aantal tips over hoe en met welke producten je deze klus kunt klaren.

5 opruimtips voor je terrein
 1. Ruim zwerfafval op.
  Niets is zo storend op je terrein als lege blikjes, plastic zakjes en ander zwerfafval. Bovendien is het ook nog eens slecht voor het milieu om dit zwerfvuil te laten liggen. Pak de afvalgrijper en een handafvalzakhouder om de grootste rommel op te ruimen. Door te zorgen voor gebruiksvriendelijke, vandalismebestendige buitenafvalbakken maak je het voor werknemers aantrekkelijker en gemakkelijker om hun afval in het vervolg direct in de (buiten)prullenbak te gooien.
 2. Veeg natuurlijk afval bijeen.
  Prachtig natuurlijk, bloesem in het voorjaar of vallende bladeren in de herfst, maar als het blijft liggen kan het een doorn in het oog worden. Gewapend met een kruiwagen, bezem en hark of een complete bezemwagen of containerkar ga je de grootste hoop te lijf. Verwijder klimop die in de muren kan groeien en ov0er je hele pand kan woekeren en snoei struiken en bomen die te groot worden. Gebruik hiervoor wel het juiste tuingereedschap.
 3. Ga rondslingerende peuken te lijf.
  Met een rokershoek houd je eventuele peuken al uit het zicht. Toch zal het nodig zijn om eens in de zoveel tijd de bezem door het rokershok te halen. Merk je dat je rokershoek iedere keer opnieuw weer een puinhoop wordt? Kijk dan eens naar andere mogelijkheden om je rokersruimte effectief in te richten. Bij Manutan vind je verschillende oplossingen en asbakken voor buiten, zoals een peukenzuil die tot wel 1000 peuken kan bevatten.
 4. Pak hardnekkig vuil aan.
  De tegels van je terrein reinig je bijvoorbeeld met een hogedrukreiniger en graffiti op de muur verwijder je met speciaal afbijtmiddel.
 5. Richt het overzichtelijk in.
  Een opgeruimd terrein valt of staat niet alleen bij zwerfafval opruimen. Een opgeruimd terrein is ook een terrein dat overzichtelijk is ingericht, zonder her en der fietsen die verspreid over het terrein gestald staan. Een mooie fietsenstalling en fietsenrek houdt fietsen uit het oog en markeert voor werknemers een afgebakende plek waar fietsen mogen staan. Je kunt ook je terrein laten inrichten door Manutan. Kijk op onze projectenpagina voor meer informatie.

Manutan helpt je graag

Met bovenstaande tips en producten kom je al een heel eind. Kijk ook eens op www.manutan.nl, ons blog met nog meer tips www.manutan.nl/blog of bel de Helpdesk op 030-229 61 11 voor een vrijblijvend advies over opruimen en andere klussen.


Wat je mogelijk ook interesseert:

onderhoudsklus zonnepanelen
12 typische onderhoudsklussen voor in de zomer
zomerschoonmaak
Opruimen is verschrikkelijk (bevredigend)

Volg Manutan op