MCR - Draag bij aan de circulaire economie

Geef je gebruikte producten een zo goed mogelijk tweede leven door onze nieuwe service MCR (Manutan Collect & Recycling).

Draag bij aan een positieve, regenererende economie en verklein je ecologische voetafdruk door je spullen te recyclen. Wij regelen alles bij MCR*: inzameling, doorverkoop, donatie, recycling, MVO-rapport... Ontdek onze service en recycle je bureaus, stoelen, beeldschermen, computers en nog veel meer.

*de vergoeding voor onze MCR service wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheden, soort producten etc. Hiervoor ontvang je een offerte op basis van de verstrekte informatie.

Waarom is het goed om spullen een tweede leven te geven?

ELK JAAR:

250.000 TON
MEUBELAFVAL
WEGGEGOOID DOOR BEDRIJVEN*
Slechts 4% van dit meubilair wordt hergebruikt via milieuorganisaties. De overige 96% wordt weggegooid of verbrand. En tegenwoordig wordt de energieterugwinning uit verbranding ‘groen’ genoemd.
53,6 MILJOEN TON
ELEKTRONISCH AFVAL
WERELDWIJD**
En 80% van de digitale voetafdruk van een organisatie wordt veroorzaakt door elektronische producten.

De meest effectieve manier om deze CO2-uitstoot te verminderen is door verantwoorder om te gaan met gebruikte apparaten en het hergebruik te optimaliseren.

Kies dus voor recycling en geef je spullen een tweede leven!

Het recyclen en hergebruiken van kantoormeubilair en bedrijfsapparatuur, zoals IT-apparatuur, heeft vele voordelen. Denk aan grondstoffen optimaal gebruiken, aanzienlijke besparingen realiseren, de ecologische voetafdruk verkleinen, normen naleven, de veiligheid verbeteren, concurrerend blijven, zich aanpassen aan veranderingen in de sector, het bedrijfserfgoed behouden en laten zien dat je bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling. Met deze aanpak kun je niet alleen alles uit je spullen halen, maar ondersteun je ook de MVO-strategie van je bedrijf.

Bij MCR regelen we alles:

Oplossing op maat

Onze experts kiezen tussen donatie, recycling en doorverkoop om te zorgen dat elk product het beste tweede leven krijgt.

Bij doorverkoop wordt gemiddeld 70% van de doorverkoopprijs weer aan je terugbetaald.

Tijdbesparing

Wij bieden je een persoonlijke service en regelen alles: ophalen, inventariseren, offertes maken, recyclen, doorverkopen en MVO-overzichten opstellen.

Wij geven de beste opties, maar jij beslist!

Bijdrage aan de circulaire economie

We houden rekening met de toepasselijke milieuwetgeving en bieden een verantwoorde oplossing met volledige traceerbaarheid.

Kiezen voor deze aanpak biedt vele voordelen

Dus waarom zou je nog langer wachten? Kom in actie!

*bron: Valdelia - **bron: Ewastemonitor