Inzameling en recycling van IT-apparatuur

Ben je op zoek naar een oplossing om IT-apparaten aan het einde van hun levensduur weg te gooien? Je kunt je oude producten ook een tweede leven geven door te kiezen voor recycling.

Bij MCR (Manutan Collect & Recycling) bieden we een complete service* voor apparaten die je niet meer gebruikt. We zoeken voor je uit welke apparaten hergebruikt (doorverkocht of gedoneerd) kunnen worden en welke op milieuvriendelijke wijze gerecycled kunnen worden in onze werkplaats in Frankrijk.

*de vergoeding voor onze MCR service wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheden, soort apparatuur etc. Hiervoor ontvang je een offerte op basis van de verstrekte informatie.

Hoe kun je IT-apparaten een tweede leven geven?

Hoe werkt het?

1 Inzamelen

We bieden onze service aan in heel Nederland en verzorgen de volledige logistieke keten. Zo werkt de inzameling:

  • Jij kiest de datum waarop we langskomen.
  • We nemen je apparaten mee, ongeacht of ze los, in dozen of op pallets staan.
  • Wij regelen 100% van het logistieke proces.

Apparaten van medewerkers

Betrek ook je medewerkers bij het belang van reviseren en recyclen van digitale apparaten. Je medewerkers mogen namelijk ook hun eigen elektronische producten van huis meenemen: MCR zamelt alles in!

2 Een tweede leven voor je IT-apparaten

Sommige bedrijven vernieuwen hun IT-apparatuur regelmatig omdat ze altijd over de nieuwste technologie willen beschikken. Hoewel sommige van deze apparaten inderdaad aan het einde van hun levensduur zijn en niet meer kunnen worden opgeknapt, kunnen andere apparaten nog heel goed een tweede leven krijgen. Veel apparaten kunnen worden gereviseerd om de levensduur te verlengen, denk aan computers, laptops en mobiele telefoons.

Onze technici en ingenieurs van Ateliers Sans Frontières (een vereniging voor arbeidsintegratie) inventariseren en analyseren de apparaten. Binnen twee weken ontvang je daarvan een verslag.

Elk product krijgt dan een optimale bestemming:

Doorverkopen

Wij verkopen alle IT-apparaten die nog waarde hebben en betalen gemiddeld 70% van de doorverkoopprijs aan jou uit. Die extra inkomsten kun jij weer gebruiken voor nieuwe apparaten.

Doneren

Bruikbare producten waarvoor geen kopers te vinden zijn, worden gedoneerd aan verenigingen om te worden gereviseerd en doorverkocht tegen eerlijke prijzen.

Recyclen

Producten die niet kunnen worden hergebruikt, worden uit elkaar gehaald en op milieuvriendelijke wijze gerecycled. Zo kunnen ze alsnog worden hergebruikt in de Franse industrie.

3 Gegevens wissen

Als onderdeel van dit proces wordt elk apparaat grondig onder handen genomen. Eventuele gegevens die op de elektronische apparaten staan, worden permanent gewist om de privacy en het privéleven van jou en je medewerkers te beschermen. Op verzoek kunnen we een bewijs van dit wissen aanleveren dat voldoet aan de norm NIST SP 800-88. Daarvoor gebruiken we Aiken-software.

4 Overzicht van de inzameling

Door je IT-apparaten een tweede leven te geven, oefen je een positieve impact uit op het milieu. Je draagt bij aan de circulaire economie en stimuleert een spaarzame en verantwoorde consumptie door de productie van afval en de hoeveelheid verspilling te beperken.

Aan het einde van het proces sturen we je een ecologisch, maatschappelijk en economisch overzicht zodat je inzicht krijgt in je positieve impact. In het overzicht vind je de volgende informatie:

  • het aantal verwerkte apparaten
  • de besparing in CO2-uitstoot
  • de impact op de arbeidsintegratie

De berekening van de vermeden CO2-uitstoot is gecertificeerd door ADEME. Door een laptop te reviseren, voorkom je gemiddeld 27 kg aan CO2-uitstoot per gebruiksjaar!

Het is dus heel makkelijk om je gebruikte producten een tweede leven te geven!

Plan meteen een inzameling of stel ons je vragen.

Jaarresultaten van deze service

2.500.000 KG
gebruikte producten
verwerkt
5.000.000 KG
CO2-uitstoot
voorkomen
2000
uur
arbeidsintegratie
gefinancierd
Gecertificeerde aanpak

Het inzamelen en recyclen van kantoormeubilair

Lees hier meer