Inzameling en recycling van kantoormeubilair

Je bedrijf ontwikkelt zich continu en soms veranderen daardoor ook de behoeften van het bedrijf. Maar wat doe je dan met kantoormeubilair dat niet langer nodig is? Het antwoord is eenvoudig: kies voor onze service MCR (Manutan Collect & Recycling) om je kantoormeubilair te recyclen.

Zo draag je niet alleen bij aan de bescherming van het milieu, maar bespaar je ook geld en laat je zien dat je je inzet voor de maatschappij en het milieu. Ontdek hoe je oude kantoormeubilair met onze hulp een waardevol tweede leven kunt geven.

Wij regelen alles bij MCR*: van de inzameling tot het hergebruik of de recycling van het meubilair. En jij hebt altijd inzicht in het proces.

*de vergoeding voor onze MCR service wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheden, soort producten etc. Hiervoor ontvang je een offerte op basis van de verstrekte informatie.

Hoe werkt het?

1
Inzamelen

We verzamelen al het meubilair in overleg met de klant en zorgen dat dit hele proces transparant verloopt.

2
Een tweede leven geven

Samen met ons netwerk van partners en milieuorganisaties geven we elk product het beste tweede leven.

3
Traceerbaarheid en MVO-verslag

We garanderen traceerbaarheid tijdens het hele proces. Je kunt het proces volgen via overzichten van het inzamelingsproces, donatie- en recyclingcertificaten, bewijzen van doorverkoop en financiële overzichten.

1 De inzameling

We bieden onze service aan in heel Nederland en verzorgen de volledige logistieke keten. Zo werkt de inzameling:

  • Jij kiest de datum waarop we langskomen.
  • Wij halen de producten op jouw locatie op.
  • Wij regelen 100% van het logistieke proces.

2 MOGELIJKHEDEN OM KANTOORMEUBILAIR EEN TWEEDE LEVEN TE GEVEN

Doorverkopen

Wij verkopen al het kantoormeubilair dat nog waarde heeft en betalen gemiddeld 70% van de doorverkoopprijs aan jou uit. Die extra inkomsten kun jij weer gebruiken om je nieuwe kantoren in te richten.

Doneren

Bruikbare producten waarvoor geen kopers te vinden zijn, worden gedoneerd aan verenigingen/stichtingen om te worden gereviseerd en doorverkocht tegen eerlijke prijzen.

Recyclen

Producten die niet kunnen worden hergebruikt, worden uit elkaar gehaald en op milieuvriendelijke wijze gerecycled. Zo kunnen ze alsnog worden hergebruikt in de Nederlandse industrie.

3 TRACEERBAARHEID VAN DE UPCYCLING VAN KANTOORMEUBILAIR & OVERZICHT VAN DE INZAMELING

We garanderen alle traceerbaarheid die via onze service gaat, hiervoor gebruiken we een tool waarbij het afval in realtime te traceren is.

Na afloop van het proces ontvang je een persoonlijk MVO-rapport om inzicht te krijgen in je positieve impact. Er worden verschillende indicatoren gemeten, waaronder de totale hoeveelheid verwerkt materiaal en de vermeden CO2-uitstoot. Met de bijbehorende mediakit kun je hier eenvoudig intern of op sociale media over communiceren.

Laat kantoormeubilair dat niet meer gebruikt wordt, niet verstoffen! Met onze recyclingservice voor kantoormeubilair kun je milieuvervuiling verminderen, geld besparen en laten zien dat je je inzet voor de maatschappij en het milieu. Neem vandaag nog contact met ons op om het recyclingproces te starten en je kantoormeubilair een tweede leven te geven. Maak de juiste keuze: kies voor duurzaamheid met onze service om je kantoormeubilair te recyclen.

Het is dus heel makkelijk om je gebruikte producten een tweede leven te geven!

Plan meteen een inzameling of stel ons je vragen.

Het inzamelen en recyclen van IT apparatuur

Lees hier meer