Filter

Het assortiment van Kärcher

Zoals gezegd is het assortiment van Kärcher enorm uitgebreid. Om je goed kennis te laten maken met dit merk hebben we de populairste producten voor je op een rijtje gezet. Zo heeft Kärcher stoomreinigers voor je in petto waarmee je in een mum van tijd een groot oppervlakte schoonmaakt.

Maar dat is uiteraard niet het enige speerpunt want wie schoonmaken zegt, zegt stofzuigen. De vloer moet er natuurlijk pico bello uitzien en daarom is het goed om te weten dat Kärcher een koploper is op het gebied van vloerreinigers. Zo hebben ze uiterst effectieve vloerreinigers, maar ook schrobzuigmachines en machines om roltrappen mee schoon te maken. Met andere woorden: voor elke ondergrond heeft Kärcher het schoonmaak-antwoord.

Lees meer...

Daarnaast zetten we ook graag de hogedrukreinigers van Kärcher én alle attributen in de spotlights. Zelfs de meest hardnekkige vlekken vallen ten prooi aan de krachtige hogedrukreinigers van Kärcher. Ben je benieuwd naar wat Kärcher nog meer in het assortiment heeft? Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Stofzuigers en accessoires
  • Ruitenreinigers
  • Tapijtreiniging

De geschiedenis

De geschiedenis van Kärcher mag met recht indrukwekkend genoemd worden. Dit Duitse familiebedrijf, dat in in 1935 in Winnenden werd opgericht, groeide in de jaren die daarop volgende meermaals uit het welbekende jasje. De grote doorbraak vond in 1950 plaats toen Alfred Kärcher de eerste Europese heetwater hogedrukreiniger ontwikkelde. De constructie voor het verwarmen van het water heeft de tand des tijds zelfs doorstaan aangezien dit systeem nog steeds als basis wordt gebruikt voor hedendaagse apparaten.

Na deze ontdekking wordt de lijn naar boven ingezet en die stijgende lijn is nog steeds niet gestopt. In 1962 trekt Kärcher voor het eerst de grens over naar Frankrijk en daarna volgen de buurlanden Oostenrijk en Zwitserland snel. Stukje bij beetje verovert Kärcher de wereld en dat zorgt er uiteindelijk voor dat er meer dan 40.000 servicepunten worden gerealiseerd, tot in Australië aan toe. Opvallend is dat de ontwikkelaars van Kärcher na het in de markt zetten van een nieuw product nooit echt stil bleven staan bij het succes. Innovatie is altijd het hoofddoel geweest en dat resulteerde alleen in 2011 al in meer dan 100 nieuwe producten. Dit laat zien dat Kärcher altijd op zoek is naar nieuwe, betere producten om klanten nóg beter te kunnen bedienen. In 2017 realiseerde dit topmerk een omzet van 2.5 miljard euro.

Lees minder...