Ga voor een duurzame toekomst met iedere slok!

Vanaf 2024: Een Nieuwe Duurzame Standaard.
Binnenkort zal iedere slok koffie een statement worden voor een groenere toekomst. Vanaf 2024 transformeert de horeca- en zakelijke wereld, en jij kunt vooroplopen in deze opwindende verandering. Weg met de wegwerpcultuur: herbruikbare koffiebekers en bakjes worden de norm, aangedreven door de aankomende SUP-wetgeving.

Wat is de SUP-wetgeving?

Vanaf 1 januari 2024 zijn voor consumptie op locatie wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten geheel verboden. Dat geldt bijvoorbeeld voor horeca, evenementen, kantoren, instellingen, verenigingen en sportclubs.

De Single-Use Plastics (SUP) wetgeving is een Europese richtlijn die als doel heeft het gebruik van bepaalde plastic producten voor eenmalig gebruik te verminderen en de impact van plastic afval op het milieu te reduceren door duurzamere alternatieven

Jouw Rol in de Duurzame Verschuiving - Impactvolle Cijfers

Uit onderzoek van het Kennis Instituut Duurzaam Verpakken, over koffieconsumptie buitenshuis, blijkt dat er in Nederland per jaar ongeveer 18.6 miljard koppen koffie worden gedronken, waarvan 90% in een kantoor omgeving. Wanneer we hier Single-Use-Plastic voor gebruiken komt dat neer op tussen de 3 en 5 miljard koffiebekers per jaar! Doordat de meeste koffieconsumptie bij bedrijven en instellingen plaatsvindt, kunnen wij samen een aanzienlijk verschil maken.

Wij Faciliteren Jouw Overgang

Wij bieden herbruikbare koffiebekers aan, die voldoen aan de nieuwe wetgeving. Versimpel je overgang naar duurzaamheid en maak een positieve impact op het milieu.
Manutan biedt in samenwerking met Mepal speciale herbruikbare bekers van zwaar PP materiaal. Deze in Nederland geproduceerde beker is specifiek ontwikkeld voor de zakelijke markt. Door het hoogwaardige kunststof materiaal vervangt het alle Single-Use-Plastic bekers. Deze duurzame bekers zijn industrieel te reinigen waardoor ze veel langer meegaan! Naast dat de bekers stapelbaar zijn is het ook mogelijk ze helemaal te laten personaliseren.

Stap aan boord naar een Groenere Toekomst. Doe mee!

Waarom hebben wij voor dit materiaal gekozen? Je leest het in onze infographic.

Ben je opzoek naar meer informatie? Of benieuwd wat dit specifiek voor jouw organisatie gaat betekenen? Neem dan contact met ons op en wij kijken graag met je mee!

Naast de bekers van zwaar PP materiaal hebben we nog 3 melamine varianten. Voor het volledige overzicht van het Manutan x Mepal assortiment, zie onderstaande afbeelding. Bij al deze bekers is het ook mogelijk ze te personaliseren door een persoonlijke bedrukking.

*Deze bekers behoren nog niet tot ons standaard assortiment en zijn alleen te bestellen via bovenstaand contactformulier of offerteteam@manutan.nl

Naast koffiebekers heeft Manutan een zeer uitgebreid assortiment dat jou helpt jouw collega’s te kunnen voorzien van een heerlijk en duurzaam bakkie. Of iedereen nu zelf de eigen beker(s) moet afwassen of je gaat voor de gezamenlijke aanpak, Manutan heeft de producten om je te helpen.

Projecten

Bij Manutan is het ontzorgen van klanten één van de belangrijkste aspecten van de algehele service. Bij het inrichten van de perfecte werkplek komt meer kijken dan alleen het bestellen van losse producten voor op kantoor, thuis of hybride werken. Naast het uitgebreide productaanbod bieden we daarom aanvullende services waarmee we totale ontzorging kunnen garanderen. Dit doen we samen met gespecialiseerde partners. Denk aan alternatieve financieringsmogelijkheden, maar ook installatie en montage bij particuliere adressen.