Het magazijn, de basis van jouw bedrijf

Het magazijn is het logistieke centrum van je bedrijf. Manutan, met jarenlange ervaring, staat klaar om je te helpen met producten, advies en magazijninrichting. Onze expertise in magazijnbeheer en logistieke oplossingen maakt ons de ideale partner voor efficiënt magazijnbeheer. Of je nu op zoek bent naar hoogwaardige magazijnproducten, magazijnstellingen of advies nodig hebt om je magazijnprocessen te optimaliseren, wij zijn er om je te ondersteunen.

Klaar voor alle weersomstandigheden

Het weer in Nederland kan nog wel eens onvoorspelbaar zijn. Van hitte tot regen, vorst en sneeuw, alles is mogelijk. Het is dan wel zo fijn om voorbereid te zijn op ieder weertype. Met deze Manutan productselectie werk jij onverhinderd door tijdens en na de meest extreme weersomstandigheden.

Verpakken en verzenden

In het magazijn komen veel zendingen binnen en worden er veel pakketten verzonden. Om te zorgen dat alles netjes en veilig op de bestemming aankomt, is het belangrijk dat je gebruikmaakt van de juiste verpakkingsmaterialen. Van doos tot envelop en van verzendkoker tot verzendetiketten, Manutan heeft het allemaal.

PBM’s in het magazijn

Veilig werken is ook in het magazijn de belangrijkste prioriteit. Daarbij wordt vaak als eerste gekeken naar de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) zoals veiligheidsschoenen maar ook pictogrammen en veiligheidsborden zijn onmisbare attributen om veilig te kunnen werken.

Producten om veilig te werken

Je kan jezelf nog zo goed beschermen, het is echter ook belangrijk dat je werkplek veilig is ingericht. Naast dat je moet voldoen aan bepaalde wetten en eisen, draagt een veilige werkplek ook bij aan de productiviteit van je werknemers en het voorkomen van verzuim. Een gezonde werknemer is een vrolijke werknemer.

Vervoeren en transporteren

In een magazijn is de hele dag beweging, orders die gepicked worden, artikelen die van de werkplaats naar de inpaktafel moeten en zo zijn er nog veel meer zaken die van de ene locatie naar de andere moeten. Rolcontainers, palletwagens, steekwagen en plateauwagens Manutan heeft het allemaal en meer!

Opbergen en werken in het magazijn

Zorg altijd dat je magazijn netjes en overzichtelijk is. Om efficiënt en veilig te kunnen werken in een magazijn is het namelijk van groot belang dat je al je materiaal en gereedschap georganiseerd en binnen handbereik ligt. Dit doe je door te werken met de juiste opbergsystemen.

Verlichting

Op iedere werkplek, en dus ook in het magazijn, is de juiste verlichting een bepalende factor voor de productiviteit en het welzijn van je werknemers. De perfecte oplossing voor verlichting op de werkplek is een LED-lamp.

Bewegwijzering en afbakening

Wat ligt waar en waar mag je wel en niet komen? Om te zorgen voor een efficiënt warehouse is bewegwijzering en afbakening van groot belang. Naast dat iedereen zo direct kan zien wat waar ligt, draagt het ook bij aan de veiligheid in het magazijn. Manutan wijst je de weg met een speciale productselectie.