Hoe ga jij om met je afval?

Er zijn veel verschillende manieren, hoe je kan omgaan met afval. De eerste stap is natuurlijk het reduceren van afval, maar één ding is zeker. Elk bedrijf produceert afval! Hoe ziet het afvalbeheer binnen jouw organisatie eruit?

Manutan helpt je graag met de perfecte producten om jouw afvalbeheer op werk zo soepel en ecologisch verantwoord mogelijk te laten verlopen. Dit doen wij door verschillende productselecties aan te bieden die aansluiten op jouw manier van afvalverwerking op werk.

Afval(na)scheiding voor bedrijven

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen afvalscheiding en nascheiding? En wat zijn de voor- en nadelen voor jou bedrijf? In ons infographic helpen we je op weg naar een weloverwogen beslissing.

Bekijk de infographic hier

Afval op kantoor

Van papier tot plastic en van GFT tot restafval. Ook binnen de kantooromgeving produceren we behoorlijk wat afval. Een goed afvalbeheer is dus wenselijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook financieel gezien. Maar welke artikelen zijn geschikt voor jouw afvalbeheer op kantoor? Wij zetten een aantal producten voor je op een rijtje.

Afval in je werkplaats of magazijn

Het magazijn of een werkplaats vraagt om andere afvaloplossingen dan het kantoor. Zo dienen de bakken robuuster te zijn en bestand tegen intensief gebruik. Want een afvalbak die lang meegaat is nuttig voor iedereen. Daarnaast is het afval in het magazijn of werkplaats aanzienlijk anders dan in een kantoor. Dit vraagt dus om een andere oplossing, bekijk snel onze aanraders.

Afval op je terrein

Het bedrijventerrein is het eerste visitekaartje van je organisatie. Om zwerfvuil op je terrein te voorkomen doe je er dus verstandig aan om te kiezen voor de juiste buitenafvalbak. Door te zorgen voor gebruiksvriendelijke, vandalismebestendige buitenafvalbakken maak je het voor medewerkers aantrekkelijker en makkelijker om hun afval buiten direct in de prullenbak te gooien.

Keuken en sanitair

Afvalbakken in de keuken/horeca en sanitaire omgevingen vragen om andere specificaties. Op deze locaties is bijvoorbeeld de hygiënefactor nog belangrijker maar ook het makkelijk verwisselen van de zakken is van essentieel. Kies bijvoorbeeld voor een afvalbak op wieltjes of aan de muur om de vloer makkelijk schoon te houden. Of een extra hoge afvalbak om morsen te voorkomen.

Afvalscheiden

Afval sorteren gaat je hele onderneming aan. Daarom is het belangrijk om al je teams erbij te betrekken. Er komt meer bij kijken dan alleen maar containers plaatsen: je moet ook nadenken over de verschillende manieren om afval te verzamelen, hoe je die inzameling in goede banen gaat leiden en hoe je dagelijkse afvalbeheer er moet uitzien. Bij Manutan bieden wij producten om je te helpen naar een optimale manier van afvalscheiden.

Afvalzakken

Wil je een doeltreffend afvalbeleid in je bedrijf implementeren? Dan is het cruciaal dat je de juiste afvalzakken kiest die inspelen op de behoeften van je onderneming. Welke vuilniszakken je precies nodig hebt, hangt af van de soorten en hoeveelheden afval die in je bedrijf worden gegenereerd, van de verschillende soorten vuilnisbakken en de plaats waar ze staan. Manutan biedt je een zak voor elke bak.

Specifiek afval

Niet elk afval is hetzelfde, en sommige soorten afval vragen om specifieke oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan batterijen, lampen, spuitbussen of andere gevaarlijke stoffen. Voor ieders veiligheid is het essentieel om de juiste bakken tot je beschikking te hebben. Manutan heeft een groot aanbod bakken geschikt voor specifiek afval.