Verantwoord inkopen voor je bedrijf

De implementatie van een MVO-strategie wordt steeds essentiëler voor bedrijven. Niet alleen voor de verbinding met de maatschappij maar ook om zich nog meer te onderscheiden en betere prestaties te kunnen leveren.

Manutan helpt bedrijven om ethisch verantwoord en milieuvriendelijk te consumeren door middel van: ecologische, lokale en recyclebare producten.
Maar bijvoorbeeld ook via een netwerk van verantwoordelijke partners en leveranciers. Belangrijk hierbij is dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit. Naast een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten ondersteunen wij ook graag bij al je projecten van advies tot volledige ontzorging.
Zo garanderen wij "Well-Working". Manutan zet zich hiervoor in door het aanbieden van duurzame en verantwoorde producten en een uitgebreid aanbod MVO-services.

Lees meer over het verantwoorde aanbod van Manutan Lees meer over MVO bij Manutan

Manutan’s Environmental Impact Score voor producten

Manutan introduceert een milieu-impactscore voor het doen van weloverwogen aankopen, het analyseren van de levenscyclus van producten en het betrekken van leveranciers bij eco-design.

Lees meer over het verantwoorde aanbod van Manutan

Het bedrijfsleven en MVO

Het is onze missie om onze klanten het hele jaar door te voorzien van duurzame en milieuvriendelijke producten. We geven de voorkeur aan lokale producten en leveranciers om korte distributie kanalen te garanderen.

Whitepaper: Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Whitepaper: Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Tegenwoordig zetten bedrijven zich nog meer in voor een juiste MVO-aanpak, dit doen ze om nog beter te integreren in het sociale en ecologische aspect van de samenleving. Benieuwd hoe, lees er meer over in onze whitepaper.

Download de white paper

Zorg voor een verantwoorde werkomgeving

Bij Manutan geloven wij dat "Well-Working" bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw medewerkers, wij zorgen voor ondersteuning bij het ontwikkelen van talent, duurzame inzetbaarheid en nog veel meer.
Of het nu gaat om onze oplossingen of onze producten, we streven naar de beste arbeidsomstandigheden voor iedereen.

Een optimaal afvalbeheer

Afvalbeheer binnen bedrijven is een essentieel aspect. Hoewel het nog wel eens vergeten wordt, is het belangrijk om de hoeveelheid afval te verminderen, het milieu te sparen en verantwoord bezig te zijn. Maar hoe implementeer je het juiste afvalbeheer? En wat zijn de juiste producten? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet, of neem contact op met onze specialisten.

Ontwikkel jouw groene supply chain

Hoe reduceer je de impact van de supply chain op het milieu? Manutan ondersteunt je met een selectie van nieuwe verantwoorde producten speciaal voor het magazijn.

Inclusie, een groot deel van jouw MVO aanpak

Manutan staat voor toegankelijke ruimtes en veilige ruimtes voor iedereen. Dit stimuleren wij door een groot assortiment inclusieproducten.

MVO kwaliteit met het Manutan huismerk

Bij Manutan staan we voor een circulaire economie en dat is waarom we onze eigen verantwoordelijke producten ontwikkeld. Ontdek ze snel.

In een context van energietransitie waar duurzame ontwikkeling en kwaliteit van leven op het werk een echte zorgen zijn, brengen we voor jou de belangrijkste elementen van een relevant MVO-beleid samen. Bekijk de video:

ISO 9001 - ISO 14001 - ISO 45001