Brandblusser

Filter
Artikelen: (  1 - 5  )
Brandblusser AK - Met CO2
Bestelnummer  A004945
Vergelijken
Bestelnummer : MIG81019

€ 225,00 Per stuk
Poederblusser voor voertuigen
Vergelijken
Bestelnummer : MIG81021

Vanaf € 49,50 Per stuk
Brandblusser - Met poeder
Vergelijken
Bestelnummer : MIG295486

Vanaf € 72,00 Per stuk
CO2-blusser
Vergelijken
Bestelnummer : MIG425669

Vanaf € 225,00 Per stuk
Brandblusser - Met schuim
Vergelijken
Bestelnummer : MIG295493

Vanaf € 245,00 Per stuk

Welke materialen kan een brandblusser blussen?

Een brandblusser draagt bij aan een veilige werkomgeving. Welke brandblusser geschikt is voor jouw werkomgeving, is afhankelijk van de brandbare materialen die aanwezig zijn. Brandbare materialen zijn in te delen in verschillende brandklassen:

  • Brandklasse A: vaste, niet smeltende stoffen zoals papier, hout, textiel en verpakkingsmateriaal
  • Brandklasse B: vloeistoffen en smeltende vaste stoffen zoals oplosmiddelen, olie, benzine, was, vet en kunststoffen
  • Brandklasse C: gassen zoals aardgas, LPG, butaan en propaan
  • Brandklasse D: metalen zoals aluminium, natrium en magnesium
  • Brandklasse F: vetten zoals frituurvet en andere plantaardige en dierlijke vetten

Soorten brandblussers voor op kantoor of magazijn

In een kantoor of magazijn zijn over het algemeen brandbare stoffen aanwezig in brandklassen A en B. Lees hieronder voor welke brandklassen de verschillende brandblussers geschikt zijn en hoe de brandblussers werken.

  • Brandblusser met schuim. Geschikt voor brandklassen A en B. Een schuimblusser is gevuld met water en schuim. Dit heeft een verkoelende werking. Het schuim is zo licht van gewicht dat het op vloeistoffen blijft liggen. Ook op vaste stoffen blijft het goed plakken, waardoor de aanvoer van zuurstof wordt afgesloten en het branden stopt. Schuimblussers zijn niet schadelijk voor het milieu.
  • CO² brandblusser. Doeltreffend voor brandklasse B. Een CO² blusser wordt ook wel eens koolzuursneeuwblusser genoemd. In de CO² brandblusser zit vloeibaar CO², wat in gasvorm uit de cilinder komt als je hem gebruikt. Dit werkt met een hogedruk systeem, waarbij de CO² door verandering van aggregatie afkoelt tot een temperatuur van -80 graden celcius. Het gas is verstikkend voor mensen en dieren en kan brandwonden (vrieswonden) veroorzaken.
  • Poederblusser. Geschikt voor brandklassen A, B en C. Een poederblusser is relatief goedkoop en kan veel soorten branden blussen. Toch voor de poederblusser een groot nadeel: het laat veel schade achter. In de poederblusser zitten chemicaliën met zout en dat trekt vocht aan. Hierdoor kan het poeder kortsluiting van elektrische apparatuur veroorzaken. De apparatuur is in veel gevallen onherstelbaar beschadigd.

Welke brandblusser past het beste in jouw werkomgeving? Lees de blog: Welke brandblusser heb ik nodig?

Hoeveel brandblussers bestellen?

Brand kan overal ontstaan, daarom is het noodzakelijk om meerdere brandblussers op te hangen. Heeft je werkomgeving meerdere verdiepingen, dan zal je sowieso minimaal één brandblusser per verdieping moeten plaatsen. Daarnaast geldt dat je een brandblusser nodig hebt per 150 m². De loopafstand naar een brandblusser mag maximaal 20 meter zijn. Is je werkomgeving langgerekt, dan kan het zijn dat je meerdere brandblussers moet plaatsen. Kiezen voor extra veiligheid? Kijk dan ook naar accessoires zoals een brandblusserhoes of -steun en een brandblusserkast.

Brandblusser kopen? Dat doe je bij Manutan

Een brandblusser kopen voor je werkplek? Bekijk direct ons volledige assortiment en bestel je brandblusser vandaag nog online. Twijfel je welke brandblusser het beste op jouw werkplek past of heb je behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.